Η Γιορτή του Πατέρα είναι μια μοναδική Ημέρα αφιερωμένη στην πολύτιμη σχέση πατέρα και παιδιού. Μία ημέρα αφιερωμένη στους μπαμπάδες – εκείνους που είναι δίπλα μας, αλλά και σε όσους ζουν.. μέσα μας. Για τα παιδιά που έχουν βιώσει τη σημαντική απώλεια του πατέρα, η ημέρα αυτή είναι μία ευκαιρία να τιμήσουν τις πολύτιμες στιγμές μαζί του, τα όσα έμαθαν, ένιωσαν και κληρονόμησαν από εκείνον.

Για τους ανθρώπους της Μέριμνας – του σωματείου προσφέρει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που βιώνουν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων – που βρίσκονται στο περιβάλλον παιδιών που έχουν χάσει το γονιό τους, είναι και μια ημέρα ευαισθητοποίησης, καθώς συχνά αναβιώνει ο θρήνος τους. Το γεγονός αυτό, τους δίνει την αφορμή να τα προσκαλέσουν να μοιραστούν τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις τους, αλλά και τα συναισθήματά τους.

Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα, η “Μέριμνα” διοργανώνει εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών, με σκοπό να χρηματοδοτηθούν κύκλοι στήριξης παιδιών και εφήβων που βιώνουν την απώλεια του πατέρα. Η συνεισφορά όλων μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική την περίοδο αυτή της πανδημίας, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου λόγω του Covid-19 ή άλλης απειλητικής για τη ζωή ασθένειας, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο πλευρό του και να το αποχαιρετίσουν.

Στις 18-19-20 Ιουνίου, ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια ζεστή «αγκαλιά».

Τρόποι συμμετοχής στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών

1.Προωθήστε το κάλεσμα για συμμετοχή στην εκστρατεία της Μέριμνας.

2.Ανεβάστε στα social media στις 20 Ιουνίου μια φωτογραφία ή ζωγραφιά ή ευχή για το μπαμπά σας ή το post της Μέριμνας ή όποιον άλλο τρόπο εσείς προτιμάτε με hashtags #MpampaMouZeisGiaPantaStinKardiaMou #Μέριμνα 

3. Κάντε την δική σας δωρεά στη Μέριμνα για τη στήριξη παιδιών που βιώνουν την απώλεια του πατέρα στο σύνδεσμο #MpampaMou.

ΜΕΡΙΜΝΑ

Λίγα λόγια για τη Μέριμνα

Η Μέριμνα φέτος συμπληρώνει 26 χρόνια προσφοράς στα παιδιά και τις οικογένειές τους και προσκαλεί τους φίλους της να συμβάλουν σ’ ένα πολύχρωμο γενέθλιο παζλ ευχών και δράσεων αφιερωμένο στα παιδιά που φροντίζει και στηρίζει.

Είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα, τα τελευταία 26 χρόνια, με εξειδίκευση στην Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους,  καθώς και στην παροχή υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας στο σπίτι σε παιδιά με απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.

Η Μέριμνα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας καθώς λειτουργούν εδώ και δεκαετίες:

  1. Δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, καθημερινά λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης.
  2. Μία Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, στην Αθήνα, που προσφέρει ιατρική, νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε παιδιά και εφήβους που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.
  3. Προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών σε θέματα παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος.
  4. Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο.

Διάβασε ακόμα:

Μαθήματα ανθρωπιάς από έναν 14χρονο

“Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω”

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.