Για ένα Thrive καλοκαίρι…

1. Φρόντισε τον ύπνο σου

Η έλλειψη ύπνου ρίχνει την άμυνα του οργανισμού. Για να αποφύγεις ιούς, ιώσεις και μικρόβια, φρόντισε όχι μόνο τη διάρκεια, αλλά και την ποιότητά του.

2. Μην ξεχνάς το πρωινό…. 

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε ακόμα και κατά την περίοδο των διακοπών.

3. … και το νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την υγεία του οργανισμού και τη σωστή λειτουργία του, την διατήρηση της ενέργειας, της απόδοσης, αλλά και του σωματικού βάρους – πόσo μάλλον το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει.

4. Προσέξτε την διατροφή σου

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι σύμμαχος υγείας και ευεξίας, γι’ αυτό οι διατροφικές επιλογές θα πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, για να αποφεύγονται οι ατασθαλίες.

5. Μην ξεχνάς την κίνηση και την άσκηση

Η άσκηση συμβάλλει στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος και κατ’ επέκταση στην θωράκιση της υγείας. Η φυσική δραστηριότητα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο καθημερινό πρόγραμμα, ακόμα και κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

6. Θωράκισε την (ψυχική) υγεία σου

Απόφυγε την διαρκή ενημέρωση. Η υπερπληροφόρηση αυξάνει τα επίπεδα άγχους και στρες, κάτι που σίγουρα θέλετε να αποφύγεις στις διακοπές.

7. Απόλαυσε τον ήλιο με προσοχή

Η βιταμίνη D, γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου», που απορροφάται από το δέρμα μέσω της έκθεσης στον ήλιο, αποτελεί το όπλο του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις. Προσοχή όμως στην υπερέκθεση.

8. Κάνε διάλειμμα από την τεχνολογία

Το καλοκαίρι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση από την τεχνολογία. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνει και ο εγκέφαλος, καθώς το digital detox αυξάνει το αίσθημα της χαράς και δημιουργεί μία αίσθηση ελευθερίας.

9. Κλείσε τις εκκρεμότητές σου

Για τον περιορισμό του άγχους και του στρες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες αναφορικά με τη δουλειά πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Προτεραιοποίηση, σωστός προγραμματισμός και ανάθεση εργασιών σε συναδέλφους οδηγούν στην αποφυγή άγχους.

10. Απόφυγε τα emails

Last but not least. Σε όποια θέση και αν είσαι, μην στέλνεις email στην ομάδα σου κατά το διάστημα των διακοπών τους. Πρώτος εσύ πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα.

Διάβασε ακόμα:

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.