Ξέχασες να ανανεώσεις το αντηλιακό σου; Δεν υπήρχε κανείς, για να σε αλείψει στο κέντρο της πλάτης; Ξεχάστηκες στον ήλιο, παίζοντας ρακέτες; Ναι, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα κι όταν γνωρίζεις καλά και προσπαθείς να τηρείς όλους τους κανόνες για την αντηλιακή προστασία σου, κάποια στιγμή κάτι θα ξεχάσεις να κάνεις σωστά και θα βρεθείς προ εκπλήξεων. Αν, λοιπόν, μόλις ανακάλυψες στους ώμους σου ένα ενοχλητικό αναψοκοκκίνισμα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου με τον κατάλληλο τρόπο.

Ξεκίνα αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο τις πρώτες μέρες μετά το κάψιμο και διάβασε παρακάτω τι άλλο ΔΕΝ πρέπει να κάνεις, αν έχεις καεί από τον ήλιο:

Να φοράς στενά ρούχα

Είναι σημαντικό να αφήνεις το δέρμα σου να αναπνέει και για να μην πονάς αλλά και για να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία σώματος. Προτίμησε ρούχα φαρδιά από μακό ύφασμα.

Να παραμελείς την ενυδάτωσή σου

Το δέρμα σου χρειάζεται ενυδάτωση, όχι μόνο μέσω της ενυδατικής κρέμας σώματος αλλά και εκ των έσω. Φρόντισε, λοιπόν, να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα.

Να κάνεις ντους με δυνατή πίεση νερού

Ένα δροσερό ντους μπορεί να αποδειχθεί ανακουφιστικό, αρκεί η πίεση του νερού να μην είναι δυνατή. Το νερό που πέφτει με πίεση πάνω στο σώμα, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, μπορεί να σε πονέσει, όταν υπάρχουν στο δέρμα σου εγκαύματα από τον ήλιο.

Να τρίψεις το δέρμα σου

Όταν κάνεις ντους, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι και προτίμησε να σκουπιστείς με την πετσέτα ταμποναριστά. Επίσης, ένα δροσερό μπάνιο στην μπανιέρα μπορεί να αποδειχθεί πολύ ανακουφιστικό.

Να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν

Εφόσον υπάρχει έγκαυμα, μια οποιαδήποτε κρέμα σώματος όχι μόνο δεν επαρκεί, αλλά μπορεί και να ερεθίσει περισσότερο την περιοχή που πάσχει. Θα πρέπει επομένως να αναζητήσεις ένα ενυδατικό προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες της πάσχουσας επιδερμίδας.

Τι σου προτείνουμε;

Το UNIBURN® After Sun, το οποίο ενδείκνυται για εφαρμογή μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή του είναι ιδανική για τη διαχείριση των ηλιακών εγκαυμάτων με απόλυτα φυσικό τρόπο. Αποτελείται από ένα καινοτόμο gel υαλουρονικού και σουκραλφάτης και φυσικό γιαούρτι, τα οποία περιέχονται σε ξεχωριστά σωληνάρια και αναμειγνύονται τη στιγμή της εφαρμογής.

Το UNIBURN® After Sun επομένως δεν ενυδατώνει απλά και μόνο το δέρμα. Καταπραΰνει τον ερεθισμό από το έγκαυμα και ανακουφίζει από τον πόνο και το κάψιμο. Και επειδή, όπως είπαμε, με τον ήλιο γίνονται λάθη χωρίς να το θέλουμε, δεν πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα σου ποτέ. Γιατί, εξάλλου, ν’ αφήσεις ένα έγκαυμα να χαλάσει τις διακοπές σου;

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.