Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Πόσο αυξήθηκαν οι πωλήσεις των γυναικείων sneakers.
– Ποιες διάσημες γυναίκες επιλέγουν φλατ παπούτσια.


Σύμφωνοι! Σου δίνουν χάρη, πόντους και αυτοπεποίθηση και πιθανόν να ενισχύουν την εικόνα σου για ένα πιο δυναμικό και επαγγελματικό προφίλ. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να επιλέγεις να φοράς τακούνια όχι μόνο στις εξόδους σου αλλά και κάθε μέρα (μα κάθε μέρα;) στο γραφείο. Και δεν θα στο κρύψω. Κι εγώ της ίδιας στιλιστικής προτίμησης είμαι. Όμως, όταν χρειάζεται να μπω και να βγω σε μετρό και αστικές συγκοινωνίες, να περπατήσω στον δρόμο ή να μείνω όρθια για αρκετή ώρα, το ομολογώ, ο έρωτας με τα τακούνια αρχίζει να με ζορίζει. Αλλά ακόμα κι όταν είμαι καθισμένη στην καρέκλα του γραφείου και καθώς το καθιερωμένο οκταώρο πλησιάζει προς το τέλος του, μια δεύτερη σκέψη έχει ήδη ξεκινήσει να κατακλύζει το μυαλό μου: πότε επιτέλους θα πάω σπίτι, για να βγάλω τα παπούτσια μου; Αν, όμως, δεν επιστρέψω μετά τη δουλειά απευθείας στο σπίτι; Αν συνεχίσω τη μέρα μου πηγαίνοντας για φαγητό, ψώνια ή σινεμά; Τι γίνεται τότε; Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα, αν είχα φορέσει κάτι πιο άνετο, σκέφτομαι, μετανιώνοντας την ώρα και τη στιγμή που το πρωί επέλεξα για ακόμα μία φορά να φορέσω τακούνια.

Την ίδια ώρα, όμως, που εγώ ή εσύ είμαστε ακόμα στη σκέψη, κάποιες γυναίκες έχουν ήδη τολμήσει να προχωρήσουν στην πράξη. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ολοένα και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τα τακούνια τις ώρες που είναι στο γραφείο και προτιμούν πλέον τα sneakers.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CBS News, την περασμένη χρονιά, οι πωλήσεις των γυναικείων sneakers αυξήθηκαν κατά 37%, ενώ των τακουνιών μειώθηκαν κατά 12%. Γιατί όμως; Σύμφωνα με τα δεδομένα της Washington Post, η μείωση αυτή δεν οφείλεται στις υψηλές τιμές των συγκεκριμένων υποδημάτων. Στην πραγματικότητα το ⅓ των υποδημάτων με τακούνια είχαν αρκετά μεγάλη έκπτωση, ενώ η παραγωγή τους αυξήθηκε κατά 28%.

Γιατί τότε όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τα τακούνια τους;

Επειδή, πλέον, η άνεση και η πρακτικότητα φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία από την εμφάνιση. Σύμφωνα με την Washington Post, μια στροφή στο life style των εργαζόμενων γυναικών φαίνεται ότι αποτελεί την αιτία για τη στιλιστική αυτή αλλαγή. Όλο και περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες φαίνεται ότι προσπαθούν να συνδυάσουν την επαγγελματική τους ζωή και με άλλες δραστηριότητες που αναβαθμίζουν την ποιότητα στην καθημερινότητά τους. Έτσι, είναι πολύ πιθανό πριν ή μετά τη δουλειά να επισκεφτούν το γυμναστήριο ή να παρακολουθήσουν μία συνεδρία γιόγκα ή ένα μάθημα χορού, να πάνε για ψώνια, να συνοδεύσουν τα παιδιά στις δραστηριότητες ή  να βρεθούν σε μια συνάντηση με φίλους. Επενδύοντας υπέρ της άνεσης και της πρακτικότητας, οι γυναίκες προτιμούν να επιλέξουν παπούτσια που δεν θα τις προβληματίσουν στο γεμάτο πρόγραμμά τους.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ολοένα και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τα τακούνια τις ώρες που είναι στο γραφείο και προτιμούν πλέον τα sneakers.

Να θυμάσαι ότι ακόμα και οι εργαζόμενες σε δουλειά γραφείου, κουράζονται και ας είναι καθισμένες στην καρέκλα τους τις περισσότερες ώρες. Κάποιες πιθανόν να έχουν εξωτερικά ραντεβού ή να χρειάζεται να περπατήσουν σε μακρινούς διαδρόμους, να ανέβουν και να κατέβουν σκάλες ή να αντέξουν στην ίδια θέση καθιστές ή όρθιες για πολλές ώρες, καθώς τα ωράρια σε πολλές περιπτώσεις είναι διευρυμένα. Συνεπώς όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να φοράνε στο γραφείο όχι μόνο άνετα ρούχα, αλλά και άνετα παπούτσια.

Ποιοι άλλοι ακολουθούν;

Αυτή η νέα τάση φαίνεται ότι έχει εισχωρήσε και στο Hollywood. Η Gal Gadot για παράδειγμα, εμφανίστηκε με flat παπούτσια στην πρεμιέρα της ταινίας της, δηλώνοντας: “Λατρεύω τα ψηλοτάκουνα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι επικίνδυνα, επειδή σε κάνουν να χάνεις την ισορροπία σου. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσεις. Επιπλέον, επιβαρύνουν τη μέση και κάνουν συχνά τα πόδια να πονούν, οπότε γιατί να τα επιλέξω;”.

Την ίδια ώρα η Arianna Huffington, ιδρύτρια και CEO του Thrive Global, τονίζει πως έχει κάνει και η ίδια στροφή στα flat παπούτσια μετά από ένα ατύχημα που είχε, όταν έσπασε το τακούνι της. Η ίδια υποστηρίζει σε ό,τι αφορά την ένδυση το εξής: «Φαίνεται ότι μάλλον σπαταλάμε περισσότερες ώρες απ’ όσο θα έπρεπε, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια για την εμφάνισή μας, ενώ θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε όλο αυτό το διάστημα, για να υλοποιήσουμε μια καινούργια ιδέα, να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας, να κοιμηθούμε ή να αλλάξουμε τον κόσμο».

Αν, πάντως, παρά τα όσα διάβασες, δεν είσαι σίγουρη για το αν θες να ακολουθήσεις αυτή τη νέα τάση σε ό,τι αφορά την εμφάνισή σου στο γραφείο, να θυμάσαι ότι υπάρχει και η λύση να έχεις πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια, στο αυτοκίνητο, σε μια ξεχωριστή τσάντα ή στο κατά προτίμηση ευρύχωρο back pack ή σακίδιό σου. Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση από την κομψότητα στην άνεση είναι εύκολη, όποτε εσύ το θες! 

Διάβασε ακόμα: 

Η Διευθύντρια Της Microsoft Αποκαλύπτει Μυστικά Επιτυχίας Και Αποφόρτισης

Πότε Και Γιατί Η Πρόεδρος Της L’Oréal Κάνει Διάλειμμα Από Τη Δουλειά Και Την Τεχνολογία 

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.