Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια είναι (τελικά) η τέλεια δουλειά.
-Γιατί η ζήλια είναι .


Ο Κομφούκιος είπε κάποτε: «Διάλεξε μια δουλειά που σου αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου». Αν έχεις εφαρμόσει τη συμβουλή του, τότε μπορείς να διαβάσεις κάποιο άλλο άρθρο μου. Αν όχι, τότε οι γραμμές που ακολουθούν ίσως ξεδιαλύνουν τα βασανιστικά ερωτήματα που μπορεί να σε απασχολούν καθημερινά. Ας δούμε λοιπόν 4 ψυχολογικά σημάδια που καταδεικνύουν αν είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!

1.Με συνεργάτη την ανία!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας πολλές φορές βαριόμαστε να δουλέψουμε και είναι απόλυτα φυσιολογικό να περνάμε κάποια διαστήματα όπου πραγματικά ακόμη και η σύνταξη ενός email, φαντάζει άθλος. Άλλο πράγμα όμως είναι αυτό και άλλο να βρισκόμαστε διαρκώς σε μία κατάσταση πάλης με τους δείκτες του ρολογιού. Όταν η ανία πιάνει στασίδι δίπλα μας τότε τα πράγματα δείχνουν πραγματικά να είναι δύσκολα στην επαγγελματική μας καθημερινότητα. Η έλλειψη προκλήσεων, διευθέτησης καταστάσεων, επίλυσης προβλημάτων μας δείχνει πως το αντικείμενο που έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε δεν είναι εκείνο που μπορεί να μας τροφοδοτήσει με τη δημιουργική ενέργεια που κάθε άνθρωπο πρέπει να διέπει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν κάνει. Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάθε εργαζόμενος αντιμετωπίζει τη νέα μέρα σαν μια νέα πρόκληση έστω και αν αυτή δεν είναι ευχάριστη. Εξακολουθεί όμως να είναι πρόκληση. Όταν φτάνουμε σε ένα σημείο να αντιμετωπίζουμε τη νέα ημέρα σαν συνέχεια της προηγούμενης, όταν φτάνουμε σε σημείο που η δουλειά μας δεν μας γεμίζει, τότε πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.

Η τέλεια δουλειά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη. Η τέλεια όμως δουλειά για εσένα προσωπικά, υπάρχει εκεί έξω και αξίζει να την ανακαλύψεις.

2.Συμπάθεια στην απάθεια

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση για έναν άνθρωπο από το να είναι απαθής σε όσα συμβαίνουν γύρω του αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του. Τόσο σε μία επαγγελματική επιτυχία όσο και σε μία αποτυχία είναι λογικό και επιθυμητό να μας διακατέχουν συναισθήματα χαράς αλλά και λύπης. Όταν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε πολύ απλά έχουμε μεταμορφωθεί σε μία άψυχη μηχανή η οποία διεκπεραιώνει ασυναίσθητα κάθε εργασία που είναι σημειωμένη στο organizer της. Αγχώνεσαι; Προβληματίζεσαι; Πιέζεσαι από την καθημερινότητα της δουλειά σου; Αυτά είναι κακά συναισθήματα αλλά τουλάχιστον είναι συναισθήματα! Εσωτερικές δηλαδή εκφάνσεις και εκφράσεις που μπορεί να μην είναι ευχάριστες αλλά είναι στο χέρι σου να τις διαχειριστείς και να τις μετατρέψεις σε θετικές. Όταν πραγματικά όμως δεν αισθάνεσαι τίποτα και για τίποτα, τότε θα πρέπει να σκεφθείς καλά όχι μόνο για το αν είσαι στη σωστή δουλειά αλλά για το αν είσαι καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό.

3.Φοβάμαι τη δουλειά μου!

Ομολογουμένως υπάρχουν κάποιες δουλειές με υψηλότερο δείκτη πίεσης και άγχους σε σχέση με άλλες. Άλλο όμως άγχος και άλλο φόβος. Το άγχος, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί, μπορεί να είναι και δημιουργικό. Ο φόβος ποτέ. Αν τα επαγγελματικά σου καθήκοντα και υποχρεώσεις αντιμετωπίζονται σαν ανυπέρβλητα εμπόδια η αντιμετώπιση των οποίων σου προκαλεί φόβο ασφαλώς και θα πρέπει να αναλογιστείς αν αξίζει να περνάς όλη αυτή τη δοκιμασία παραμένοντας σε μία τόσο ψυχοφθόρο εργασία. Αν μάλιστα το συναίσθημα του φόβου συνοδεύεται και από ψυχοσωματικές εκφράσεις, τότε θα πρέπει να αναλογιστείς σοβαρά τα επόμενα βήματά σου. Η δουλειά εκτός από ένα απαραίτητο βιοποριστικό μέσο, αποτελεί ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αποτελεί μέσο εσωτερικής ανύψωσης για κάθε άνθρωπο και όχι τροχοπέδη της προσωπικής αλλά και κοινωνικής του εξέλιξης.

4.Η ζήλια για το χειρότερο!

Το να ζηλεύεις έναν άνθρωπο επειδή βρίσκεται σε καλύτερη επαγγελματική θέση από τη δική σου ή γιατί έχει καλύτερο μισθό κτλ, μπορούμε να πούμε πως είναι ανθρώπινο και πολλές φορές μάλιστα με την κατάλληλη διαχείριση, μπορεί να γίνει κίνητρο και για τη δική σου εξέλιξη. Αυτό που θα πρέπει να σε θορυβήσει, είναι όταν το “πρότυπό” σου δεν είναι ανώτερο από εσένα αλλά κατώτερο σε θέση ή σε οτιδήποτε άλλο θεωρείς εσύ ως καταξίωση και κατάκτηση! Ναι, γίνεται και αυτό. Άνθρωποι επιφορτισμένοι με ευθύνες και υποχρεώσεις να ζηλεύουν ανθρώπους οι οποίοι τουλάχιστον στα μάτια των πρώτων, δεν έχουν υψηλό εργασιακό φόρτο. Σίγουρα κάποιοι, έστω και ασυναίσθητα έχουν ζηλέψει για παράδειγμα τον σερβιτόρο μίας καφετέριας, οι ευθύνες του οποίου φαντάζουν παιχνιδάκι. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Κάθε δουλειά έχει τις δικές της ευθύνες και προβλήματα. Το να προσπαθούμε να αποποιηθούμε αυτά που καλούμαστε σαν επαγγελματίες να διαχειριστούμε πιστεύοντας πως κάποιοι είναι πιο τυχεροί από εμάς όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά στην πραγματικότητα το μεταφέρει ακόμη και στην ενδεχόμενη νέα εργασία μας.

Όπως έγραψα και στην αρχή, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας. Αξιολόγησε τις δικές σου αντικειμενικά και σφαιρικά κοιτώντας εκτός από τα αρνητικά της δουλειά σου και τα θετικά. Βάλε στη ζυγαριά μία πιεστική μέρα στη δουλειά και μία ημέρα που είδες ένα στόχο σου να υλοποιείται. Η τέλεια δουλειά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη. Η τέλεια όμως δουλειά για εσένα προσωπικά, υπάρχει εκεί έξω και αξίζει να την ανακαλύψεις, αν βεβαίως δεν είσαι ήδη σε αυτή!

Αρχική δημοσίευση στο epixeiro.gr

Διάβασε ακόμα:

Πώς Θα Αυξήσεις Την Επαγγελματική Σου Αυτοπεποίθηση Σε Ένα Μήνα

Για Να Γίνεις Πιο Αποδοτικός… Στρώσε Το Κρεβάτι Σου!

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.