Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί 10-12 ώρες δουλειάς μειώνουν την αποδοτικότητά σου.
-Γιατί να μην παίρνεις δουλειά για το σπίτι.


Φύγε από το γραφείο στην ώρα σου και άσε τη δουλειά εκεί. Αυτοί είναι δύο πολύ σημαντικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς αν θέλεις να έχεις μία ικανοποιητική καριέρα.

Το θέμα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις στην πράξη. Να θυμάσαι ότι η ζωή σου είναι πιο σημαντική από τη δουλειά και ότι το να περνάς ατέλειωτες ώρες στο γραφείο, δεν σε κάνει ούτε πιο παραγωγικό, αλλά ούτε και καλύτερο στη δουλειά σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να βάζεις προτεραιότητες και να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις.

Οι πολλές ώρες δουλειάς σε κάνουν μη παραγωγικό

Μπορεί το αφεντικό σου ή ακόμα και εσύ ο ίδιος να θέλεις να δουλεύεις 10 και 12 ώρες την ημέρα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνεις γιατί πολύ απλά όταν δουλεύεις υπερβολικά πολύ, δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, οι πολλές ώρες δουλειάς βλάπτουν την αποδοτικότητά σου. Και αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που δεν θα πρέπει να ξεπερνάς το ωράριό σου. Επειδή λοιπόν η πολλή δουλειά τρώει τον ελεύθερό σου χρόνο, σου δημιουργεί επιπλέον άγχος και δεν σε αφήνει να κοιμηθείς το βράδυ, σου προτείνουμε 2 μικροβήματα για να αλλάξεις συνήθειες:

1.Φύγε από το γραφείο στην ώρα σου

Μάθε να προστατεύεις τον εαυτό σου από τα εξαντλητικά ωράρια. Να είσαι συγκεντρωμένος όσο είσαι στο γραφείο, όταν όμως φτάνει η ώρα να πας σπίτι, απλά πήγαινε σπίτι σου. Μην το παρακάνεις με το να κάθεσαι πολλές επιπλέον ώρες, γιατί αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. Άρχισε λοιπόν να φεύγεις στην ώρα σου. Το γραφείο θα είναι εκεί και αύριο και θα σε περιμένει. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι η δουλειά έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Αν δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός στο πλαίσιο του 8ωρου σου, άλλαξε τον τρόπο που δουλεύεις. Και αντί να δουλεύεις πιο πολύ, δούλεψε πιο μεθοδικά.

Σημασία έχει να βάζεις προτεραιότητες και να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις.

2. Άσε τη δουλειά.. στο γραφείο

Φεύγοντας από το γραφείο, φρόντισε να μην πάρεις δουλειά για το σπίτι. Σε κανέναν δεν αρέσει να απαντάει σε email ή επαγγελματικά τηλεφωνήματα όταν είναι με την οικογένεια ή τους φίλους του. Μάθε να χαλαρώνεις και να αποφορτίζεσαι από την δουλειά. Κανόνισε μία βραδιά με φίλους, βγες έξω, μαγείρεψε, κάνε ό,τι άλλο θέλεις, αλλά μην ασχολείσαι με την δουλειά σου.

Είναι στο χέρι σου να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Όπως στο χέρι σου είναι και η ευτυχία σου. Και ξέρεις κάτι; Η επιτυχία, η φήμη και η αναγνώριση δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο. Κι όμως. Δουλεύεις τόσο πολύ για να τα πετύχεις όλα αυτά, που τελικά χάνεις την ουσία. Γι’ αυτό προστάτεψε τον εαυτό σου, βάλε όρια και κανόνες και μάθε να απολαμβάνεις κάθε τομέα της ζωής σου.

Διάβασε ακόμα:

3 Λάθη Που Σε Οδηγούν Στην Εξουθένωση

3 Μυστικά Για Να Δουλεύεις Πιο Έξυπνα Και Όχι Πιο Πολύ

Author(s)

  • Ο Darius Foroux είναι αρθρογράφος και συγγραφέας.