Ξεχάστε την τελευταία τάση για εξαντλητική γυμναστική. Ξεχάστε τις μεγάλες αποφάσεις που διαρκούν μόνο μερικές εβδομάδες. Ξεχάστε την ενοχή. Ξεχάστε τη δυσαρέσκεια. Η βελτίωση της ζωής σας είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι νομίζετε.

Δοκιμάστε οποιαδήποτε συνήθεια, κάντε τη μικρή, βρείτε πού ταιριάζει φυσιολογικά στη ζωή σας και καλλιεργήστε την ανάπτυξή της.

Ο BJ Fogg, εμβληματική μορφή της Silicon Valley και ιδρυτής του θρυλικού Εργαστηρίου Σχεδιασμού Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έχει αποκωδικοποιήσει τον σχηματισμό συνηθειών. Με τη μέθοδο Tiny Habits© (Μικρές Συνήθειες), η οποία βασίζεται σε εικοσαετή έρευνα και χρησιμοποιείται από περισσότερα από 60.000 άτομα, αποκαλύπτει ότι το κλειδί για την αλλαγή συμπεριφοράς είναι το αντίθετο αυτού που σας έλεγαν πάντα. Δεν έχει να κάνει με τη δύναμη της θέλησης, αλλά με το να ξεκινάει κανείς με μικρά βήματα και με τρόπο που τον κάνει να νιώθει καλά.

Έγραψαν για το βιβλίο που κυκλοφορεί στις 17/5

«Στο θέμα του Σχεδιασμού Συμπεριφοράς, κανένας στον κόσμο δεν θα μπορούσε να γράψει χρησιμότερο βιβλίο από τον BJ Fogg.»

Robert Cialdini, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Ναι! 50 μυστικά από την επιστήμη της πειθούς

«Ο BJ Fogg θεωρείται δικαίως εμβληματική προσωπικότητα, όχι μόνο μεταξύ των ακαδημαϊκών της συμπεριφορικής επιστήμης, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο.»

Rory Sutherland, αντιπρόεδρος της Ogilvy Group και συγγραφέας του Alchemy

«Βαθιά μελετημένο και πολύ πρακτικό, το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για όποιους ενδιαφέρονται να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους (δηλαδή, για όλους μας).»

Gretchen Rubin, συγγραφέας του New York Times best seller Μαθήματα ευτυχίας

«Οι Μικρές συνήθειες θα βοηθήσουν τον καθένα μας να έχει την καλύτερη χρονιά της ζωής του. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να κοιμάστε καλύτερα, να χάσετε βάρος, να εργάζεστε πιο έξυπνα ή να είστε περισσότερο παρόντες ως γονείς, ο BJ Fogg είναι ο “πατέρας” της έρευνας για τις συνήθειες και οι συμβουλές του έχουν ήδη αλλάξει τη ζωή μου.»

Δρ Rangan Chatterjee, συγγραφέας του Οι 4 πυλώνες της ευζωίας

Διάβασε ακόμα:

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα!

Πώς να μη χάσεις έναν άντρα και κυρίως να μην χάσεις τον εαυτό σου

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.