Η κλιματική “κρίση” είναι ορατή παντού: Στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, στις καλλιέργειες στα χωράφια μας, στις τεράστιες πυρκαγιές από τη Σιβηρία μέχρι τον Αμαζόνιο. Ταυτόχρονα, το 60% της ζωής του πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια, έχει αφανιστεί.

Έχοντας ως στόχο την αφύπνιση όλων μας γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς, o Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT και γνωστός για την περιβαλλοντική του ευαισθησία, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες το μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και σημασία ταξίδι της ζωής του.

Με κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet”, ο Πωλ Ευμορφίδης θα διανύσει με ένα ξύλινο ποδήλατο μια απόσταση 7.500 χιλιομέτρων! Με αφετηρία την Αθήνα, μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ – σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις δεν γνωρίζουν σύνορα και η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στο χέρι μας! 

Τι λέει όμως ο ίδιος για αυτό το προσωπικό στοίχημα; Φοβάται μήπως δεν τα καταφέρει; “Ο δρόμος που επιλέγω συνήθως δεν είναι ο συντομότερος αλλά είναι αυτός που κάνει το ταξίδι όντως να μετράει. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να σου δείξω τις βιώσιμες επιλογές που όλοι μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Είναι ο δικός μου τρόπος να σου μεταφέρω το μήνυμά μου για την ανάγκη υποστήριξης του WWF ώστε να μπορούμε μαζί να δίνουμε τις μάχες μαςΌχι δεν φοβάμαι, ο φόβος με τροφοδοτεί. Γιατί πιστεύω ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε τα πάντα.”

Γιατί ο ίδιος στηρίζει το WWF

Από τον Αμαζόνιο μέχρι τον Αρκτικό Κύκλομ από τον τελευταίο πνεύμονα της γης που γίνεται στάχτη μέχρι και τους πάγους που λιώνουν, το WWF μάχεται καθημερινά για να διατηρήσει τη ζωή στον πλανήτη και να εξασφαλίσει την ευημερία όλων μας. Στην Ελλάδα δίνει μια μάχη για να επουλωθούν οι πληγές των δασών μας στην Ηλεία και την Πάρνηθα, για να προστατεύσει τις θάλασσές μας, τη μεσογειακή φώκια, τη χελώνα καρέτα. Όλοι αυτοί είναι οι λόγοι που με εμπνέουν να στηρίξω το WWF“.

Ο πλανήτης στην καρδιά του ταξιδιού

Στην καρδιά αυτού του ταξιδιού, είναι ο πλανήτης μας και η ζωή πάνω σε αυτόν που απειλείται εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Γι’ αυτό τον λόγο, επέλεξε μέσα από το ταξίδι του, να στηρίξει το έργο του WWF Ελλάς, ζητώντας τη συνδρομή του κοινού για να συγκεντρωθούν οικονομικοί πόροι, προκειμένου η οργάνωση να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Με το ξύλινο ποδήλατό του να συμβολίζει τις βιώσιμες επιλογές που όλοι μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, η διαδρομή που θα ακολουθήσει έρχεται να μας θυμίσει ότι οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις δεν γνωρίζουν σύνορα, καθώς και ότι η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στο χέρι μας! 

Το 60% της ζωής του πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια, έχει αφανιστεί.

Γιατί τώρα και όχι αύριο;

Γιατί το 2020 δεν είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες. Είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα καλείται να σφραγίσει το μέλλον της. Είναι η χρονιά που θα αποδείξουμε αν είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε τον πλανήτη. Γιατί ο καθένας από εμάς οφείλει να διαλέξει πλευρά και να στηρίξει, όπως μπορεί, την επιβίωση του πλανήτη αλλά και της ανθρωπότητας. Έχεις μια τεράστια ευκαιρία φέτος. Μην την σπαταλήσεις! Ανήκεις στην πρώτη γενιά που γνωρίζει πώς να σώσει τον πλανήτη αλλά και στην τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Τι θα κάνεις λοιπόν;

Στήριξε κι εσύ την προσπάθεια αυτή, συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη μας από την κλιματική κρίση, πατώντας εδώ.

Ο Πωλ Ευμορφίδης είναι ο ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT, ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη εταιρεία με παρουσία σε 22 χώρες, έπειτα από ένα βράδυ που κοιμήθηκε πάνω σε… φύκια! Δεν θυμίζει σε τίποτα τον κλασικό επιχειρηματία. Δεν φοράει κοστούμι, δεν έχει κινητό, δεν έχει ακριβό αυτοκίνητο – οδηγεί το ξύλινο ποδήλατο που ο ίδιος κατασκευάζει στο χωρίς καμινάδες εργοστάσιο της COCO-MAT.bike, στη Λυκόβρυση Αττικής. Είναι μια πολυδιάστατη και δημιουργική προσωπικότητα που μιλάει στον ενικό, απλά και ξεκάθαρα, με τον πιο μεταδοτικό ενθουσιασμό και με τα πιο αφοπλιστικά επιχειρήματα.

Διάβασε ακόμα:

Hotel Kitchen: Ένα Πρόγραμμα Που Δίνει Διαφορετική Αξία Στο Φαγητό

Γιατί Και Πώς Να Φτιάξεις Το Δικό Σου Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης