Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ποια είναι τα βασικά δομικά συστατικά του εγκεφάλου.
– Γιατί χρειάζεται τα ω3 αν σπουδάζεις ή κάνεις διανοητικό επάγγελμα.


Κάνεις ένα επάγγελμα που απαιτεί να σκέφτεσαι γρήγορα και να θυμάσαι πολλά ή να γεννάς δημιουργικές ιδέες; Είσαι φοιτητής σε απαιτητική σχολή και χρειάζεται να μαθαίνεις και να εμπεδώνεις διαρκώς νέες γνώσεις και να αποδίδεις αποτελεσματικά στις εξετάσεις; Ή μήπως είσαι και τα δύο; Εργαζόμενος που ταυτόχρονα σπουδάζει; Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ένα είναι σίγουρο: χρειάζεσαι υψηλή εγκεφαλική λειτουργία.

Πιθανόν δεν το γνωρίζεις αλλά οι τύποι των λιπαρών που επιλέγεις να καταναλώσεις στη διατροφή σου μπορεί να επηρεάσουν τη μνήμη, την ικανότητα μάθησης, την ταχύτητα σκέψης και την αποδοτικότητά σου. Φαντάζεσαι ποια λιπαρά είναι αυτά που μπορούν να σου αποφέρουν οφέλη; Ναι, καλά τα υποψιάστηκες. Τα ω-3 λιπαρά.

Τι χρειάζεται να ξέρεις;

Ο εγκέφαλός σου είναι εξαιρετικά πλούσιος σε DHA, ένα από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Πρόκειται για δομικό λιπαρό οξύ, δηλαδή το είδος εκείνο που βοηθά στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών και παίζει ζωτικό ρόλο στον τρόπο που λειτουργούν τα κύτταρα του εγκεφάλου. Ο οργανισμός σου όμως δεν παράγει ω-3 λιπαρά. Γι’ αυτό η πρόσληψή τους μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη. Επίσης αποδεδειγμένα μπορεί να συντελέσει στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου.

Πιο συγκεκριμένα τα ω-3 λιπαρά:

Είναι ένα εξαιρετικό “καύσιμο” για τον εγκέφαλο

Η τροφοδοσία του εγκεφάλου μέσω των ω-3 διευκολύνει την ταχύτητα των νευροδιαβιβαστών (χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μεταδίδουν πληροφορίες σε ολόκληρο τον εγκέφαλο). Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια για σένα; Πιο γρήγορη σκέψη, πιο ενισχυμένη γνωστική αντίληψη και πιο αποτελεσματική αποθήκευση και αρχειοθέτηση των πληροφοριών στη μνήμη.

Καθυστερούν τη γήρανση του εγκεφάλου

Η γήρανση του εγκεφάλου χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και από μεταβολές της περιεκτικότητας σε λιπαρά μεμβράνης. Έτσι με το πέρασμα του χρόνου ο εγκέφαλος γίνεται πιο επιρρεπής στην εμφάνιση νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ. Τα ω-3 (EPA&DHA), αυτά τα καλά λιπαρά διευκολύνουν τη διαπερατότητα των κυτταρικών μεμβρανών και παράλληλα προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου είναι ένας αποδεδειγμένα καλός τρόπος για να καθυστερήσει η γήρανση του εγκεφάλου και η αποδυνάμωση της μνήμης.

Αρκεί μια μερίδα ψάρια για να πάρεις τα απαραίτητα ωμέγα;

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η καλύτερη πηγή ω-3 είναι τα ψάρια. Αρκεί η κατανάλωση τους όμως για να καλυφθούν οι ανάγκες σου; Συνήθως όχι. Πρώτον γιατί δεν είναι όλα τα ψάρια πλούσια σε ω-3, παρά μόνο τα λιπαρά όπως ο σολομός, η σαρδέλα, ο γαύρος, ο κολιός, το σκουμπρί.

Επίσης για επαρκή πρόσληψη ω-3 η κατανάλωση ψαριού θα πρέπει να είναι τακτική, δηλαδή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Συνήθως όμως στο πλαίσιο μιας πιεστικής καθημερινότητας και με βάση τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, ο στόχος αυτός δεν είναι εύκολα εφικτός. Σε αυτές τις περιπτώσεις επομένως η λήψη συμπληρώματος θεωρείται απαραίτητη.

Για αυτό σου προτείνουμε:

Το OMEGAZON της Health Aid

Αποτελεί το καλύτερο όχημα για να εξασφαλίσεις Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα υψηλής ποιότητας. Προέρχεται από Νορβηγικά ιχθυέλαια (υψηλής περιεκτικότητας σε ΕΡΑ & DHA). Λόγω της μοριακής του απόσταξης είναι απαλλαγμένο από διοξίνες, ιζήματα και βαρέα μέταλλα ενώ έχει ειδική σύνθεση anti-reflux ώστε να μην αφήνει επίγευση ψαριού. Αποδίδει όλα τα ευεργετικά οφέλη των λιπαρών οξέων για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου σου αλλά και για την συνολική υγεία του οργανισμού σου με μία μόνο απλή κίνηση μέσα στη μέρα. 1 έως 3 κάψουλες omegazon αρκούν. Μην παραλείψεις, επομένως, στην καθημερινότητά σου αυτή την μικρή κίνηση με τα μεγάλα για σένα οφέλη.

Πού θα το βρεις

Στα φαρμακεία μόνο από την Health Aid

Περισσότερες πληροφορίες

Pharma Center A.E.τηλ: 210 9604511 www.pharmacenter.gr

Διάβασε ακόμα:

4 Απλές Συμβουλές Για Να Απαλλαγείς Από Το Λίπος Στην Κοιλιά

6 Βήματα Για Να Ενεργοποιήσεις Τον Μεταβολισμό Σου

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.