Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ξεχωριστή. Γιατί μας βρίσκει όλους σε μία πολύ ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς προσπαθούμε να χτίσουμε και να διαχειριστούμε μια “νέα κανονικότητα”. Προσπαθούμε να βγούμε πιο δυνατοί και ασφαλείς μέσα από τις συνθήκες που διαμόρφωσε και διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19. 

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, οι σταθερές μας – όπως η φύση – είναι αυτές μας κρατάνε όρθιους και μας προσφέρουν έμπνευση, ελπίδα και αισιοδοξία. Η αλήθεια είναι ότι κατά την περίοδο της καραντίνας, η επαφή με τη φύση ήταν μια βαθιά ανάσα. Κοιτώντας όμως και το αύριο, ξέρουμε ότι θα είμαστε ασφαλείς και υγιείς, μόνο αν κρατήσουμε τον πλανήτη μας υγιή και ζωντανό.  

Για αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κάνουμε μαζί μια “ευχή”. Για να χτίσουμε με τις πράξεις του σήμερα, τον κόσμο του αύριο που θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας. 

Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να είναι υγιή. Θέλουμε τα απειλούμενα είδη της χώρας μας, όπως η χελώνα καρέτα, να συνεχίσουν να βρίσκουν ασφαλή φυσικά καταφύγια. Θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις θάλασσες και τα δάση μας, για το δικό μας καλό αλλά και γιατί η φύση έχει την δική της μοναδική αξία που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε. Κι όλα αυτά, μπορούμε να τα κάνουμε όλοι μαζί.

Το WWF Ελλάς μας καλεί να στείλουμε σήμερα αυτό το μήνυμα και να κάνουμε μαζί την “ευχή” μας πραγματικότητα, με σκληρή δουλειά και αισιοδοξία. 

Κάνε την αρχή, μοιράσου και εσύ την ευχή σου για το περιβάλλον και χτίσε ένα μέλλον ασφαλές για όλους μας, όπου θα συνυπάρχουμε αρμονικά με τη φύση.

Διάβασε ακόμα!

Οι Πρόσκοποι για το περιβάλλον

Η συμπόνια είναι η έκτη αίσθηση που η ανθρωπότητα έχει ανάγκη