Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιες είναι οι δυο φαρμακευτικές εταιρείες που θα συνεργαστούν για τη διάθεση φαρμάκου στην Ελλάδα.
-Σε ποιους ασθενείς απευθύνεται το νέο φάρμακο.


Η έναρξη συνεργασίας δύο εταιρειών φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει το τοπίο όσον αφορά την θεραπεία της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα.

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ και η STADA Arzneimittel AG, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, στην θεραπευτική κατηγορία της Οστεοπόρωσης. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας η FARAN  αναλαμβάνει την προώθηση και την διανομή στην Ελληνική αγορά του πρώτου βιομοειδούς τεριπαριτίδης (Biosimilar Teriparatide) του Γερμανικού Ομίλου STADA Arzneimittel AG.

Το προϊόν με τη δραστική ουσία τεριπαριτίδη, ενδείκνυται στην θεραπεία της Οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές  γυναίκες και σε άντρες με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα.

Το προφίλ των δύο εταιρειών

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ είναι μία από τις πιο  ιστορικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα, με ίδρυση το 1950 και στόχο να προσφέρει καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας, Θεραπευτικής Αξίας, σύγχρονης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Τεκμηριωμένης Ασφάλειας.

Με επιλεγμένες διεθνείς συνεργασίες προσφέρει θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων στο χώρο της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Ρευματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Παθολογίας και Γυναικολογίας.

Ο Γενικός Διευθυντής  της FARAN, Παναγιώτης Κουκουλομμάτης δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία αυτή θα ενδυναμώσει την ηγετική θέση της FARAN στο χώρο της Βιοτεχνολογίας μεταξύ των Ελληνικών εταιρειών, καθώς εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας μια θεραπευτική λύση για την οστεοπόρωση, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη και για τους Έλληνες ασθενείς».

Η STADA Arzneimittel AG εδρεύει στο Bad Vilbel της Γερμανίας. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε μια στρατηγική δύο πυλώνων που αποτελείται από διαφοροποιημένα γενόσημα σκευάσματα, βιοομοειδή, και μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προιόντα, συμπληρώματα και συμπληρώματα διατροφής. Παγκοσμίως, η STADA Arzneimittel AG διαθέτει τα προϊόντα της σε περίπου 120 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα. Είναι ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες γεννοσήμων στην Ευρώπη, εχει προσφατα ανακυρυχθει ως η Ευρωπαικη εταιρεια γενοσημων για τριτη συνεχη χρονια  και μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στα μη συνταγογραφούμενα καταναλωτικά προιόντα.

Η Business Development Director της STADA Arzneimittel AG, κ. Γιάννα Σωτηράκου ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι με την έναρξη της συνεργασίας μας με τη FARAN, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο, για την προώθηση και διάθεση του φαρμακευτικού προϊόντος μας για την οστεοπόρωση και πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη και των δυο εταιρειών».

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια συνεργασία που όλοι -και κυρίως οι ασθενείς με οστεοπόρωση- θα βγουν κερδισμένοι.

Διάβασε ακόμα:

Εργασία Και Ψυχική Ασθένεια: Νέα Έρευνα Αποκαλύπτει Πώς Συνδέονται

Η Γερή Καρδιά Προστατεύει Τον Εγκέφαλο

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.