Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο σημαντικό είναι να μείνεις σπίτι.
-Τι να κάνεις εκεί.


Τις τελευταίες ώρες θα έχεις δει να αναπαράγεται μαζικά μια εικόνα με το μήνυμα “Μένουμε σπίτι”. Πρόκειται για την νέα καμπάνια του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, η οποία έχει διττό στόχο: αφ’ ενός να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αφετέρου να δώσουμε περιθώρια αντίδρασης στο σύστημα Υγείας.

Για το λόγο αυτό, κόντρα στην αυθόρμητη αντίδραση στα μέτρα που μας υποχρεώνουν να μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας κάθε είδους συναθροίσεις και κοινωνικές επαφές, έρχονται η λογική και η υπεύθυνη στάση σε μια κρίση που μας αφορα όλους και μας καλεί να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Η καμπάνια “Μένουμε Σπίτι

Η καμπάνια του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μένουμε Σπίτι», παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους, ειδικά αυτές που δεν συνδέονται με τις αναγκαίες επαγγελματικές υποχρεώσεις, και να παραμείνουν σπίτι, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Το μέτρο “Μένουμε Σπίτι” ίσως αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας και είναι ευθύνη όλων μας να το εφαρμόσουμε. 

Τι να κάνεις στο σπίτι

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι κάνουμε στο σπίτι. Έχουμε συνηθίσει να είμαστε εκτός σπιτιού καθημερινά και για πολλές ώρες και είναι δύσκολο να φανταστούμε την καθημερινότητά μας μέσα στο στενό πλαίσιο του σπιτιού μας. Μπορούμε, όμως,να αξιοποιήσουμε αυτόν το χρόνο για να κάνουμε όλα όσα δεν προλαβαίναμε τόσον καιρό.

Μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο που τόσο καιρό ήθελες και δεν προλάβαινες, μπορείς να παρακολουθήσεις ταινίες και σειρές για να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς από τις πληροφορίες που σε κατακλύζουν καθημερινά. Μπορείς ακόμα και να κοιμηθείς, ειδικά αν το έχεις στερηθεί τις τελευταίες μέρες. Επίσης, μπορείς να βρεις τρόπους να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου, είτε αυτό σημαίνει να πειραματιστείς με νέες συνταγές ή να κάνεις κάποια χειροτεχνία με τα παιδιά σου, αν έχεις. 

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, το θέμα είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, να ακολουθήσεις τα μέτρα προστασίας και σύντομα θα είσαι πάλι ελεύθερος να ζήσεις χωρίς το φόβο.

Διάβασε ακόμα:

Κορoνοϊός: Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε

Κορονοϊός: Ο σωστός τρόπος να βάζεις τη μάσκα

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.