Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ποιος είναι ο χορός που έχει ίδια αποτελέσματα με την αερόβια άσκηση
– Τα οφέλη της salsa


Θα το φανταζόσουν ποτέ; Ότι η μορφή άσκησης ή το είδος χορού που μπορεί να επιλέξεις μπορεί να δώσει ώθηση στον ερωτικό σου μαγνητισμό; Ιδιαίτερα αν είσαι ντροπαλός ή εσωστρεφής ως χαρακτήρας ή γενικά σε διακρίνει μία διστακτικότητα στις συναναστροφές ή το φλερτ με το άλλο φύλο, είναι βέβαιο ότι αυτό που έχω να σου προτείνω σε ενδιαφέρει! Tι ακριβώς σου προτείνω; Να ξεκινήσεις μαθήματα Salsa!

Όπως εξηγεί η Δέσποινα Κουκλάκη, καθηγήτρια χορού, ιδιοκτήτριας της σχολής χορού Danzarte, η μίξη λατινοαμερικάνικων και αφρoκαραϊβικών στοιχείων χορού, η Salsa έχει τον ίδιο ρυθμό με τον mambo αλλά το στυλ της είναι λιγότερο σοφιστικέ. Είναι γρήγορος χορός, με ελευθερία κινήσεων και πολλές στροφές. Εξασφαλίζει αερόβια άσκηση, πράγμα που σημαίνει ότι, αν κάνεις μαθήματα 2 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 45 λεπτά, εξασφαλίζεις όλα τα οφέλη της γυμναστικής, όπως δηλαδή αν πήγαινες γυμναστήριο. Επίσης, το σώμα σου θα αποκτήσει γράμμωση, επειδή αυτό το είδος χορού γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες, υποβοηθώντας τη σύσφιξη των κοιλιακών μυών, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζονται αποτελεσματικά τα άκρα.

Δεν είναι, όμως, αυτός ο λόγος που τα τελευταία χρόνια η Salsa έρχεται πρώτη στην επιλογή ανδρών και γυναικών ως είδος χορού. Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί την επιλέγουν είναι γιατί φαίνεται ότι έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην κοινωνικότητά τους και μπορεί να ενισχύσει τις κοινωνικές δεξιότητες ακόμα και σε άτομα που χαρακτηρίζονται από έμφυτη συστολή. Κι αυτό ίσως να γίνεται, επειδή, ξεκινώντας μαθήματα salsa, μπορεί να δεις όλα τα παρακάτω να συμβαίνουν:

Θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση σου

Όχι μόνο επειδή θα έχεις κατακτήσει τη δεξιότητα του συγκεκριμένου χορού και θα βελτιώσεις τη στάση σου, αλλά και γιατί θα αποκτήσεις σταδιακά ένα πιο sexy και γραμμωμένο σώμα, πράγμα που θα επηρεάσει θετικά την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Θα μειώσεις το άγχος σου 

Η salsa είναι ο απόλυτος τρόπος διαφυγής από τις πιέσεις της καθημερινότητας. Επιπλέον, με τον χορό έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει ο καρδιακός ρυθμός και πέφτει η πίεση και παρόλο που η αδρεναλίνη ανεβαίνει, το σώμα χαλαρώνει. Όσο λιγότερο άγχος έχεις τόσο πιο ανοιχτός είσαι σε νέες γνωριμίες και διαθέσιμος για ενεργή συμμετοχή στις φιλικές σου συναναστροφές. Αντίθετα, τα αυξημένα επίπεδα του στρες τις περισσότερες φορές σε κλείνουν στο καβούκι σου και σε αδρανοποιούν, περιορίζοντας την κοινωνικότητα και εξωστρέφειά σου.

Θα βελτιωθεί η διάθεσή σου

Όπως κάθε μορφή άσκησης έτσι κι ο χορός τονώνει τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της καλής διάθεσης. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ακόμα πιο ενισχυμένο στην περίπτωση της Salsa, μια και είναι ένας γρήγορος, ξεσηκωτικός χορός, που σε συνδυασμό με το ρυθμό της μουσικής ανεβάζει τη διάθεση και εξασφαλίζει ευφορία για αρκετές ώρες μετά το τέλος των μαθημάτων. Είναι γνωστό όμως ότι όσο πιο καλή διάθεση έχει κάποιος τόσο περισσότερο ελκύει τους άλλους γύρω του.

Θα πάψεις να είσαι ντροπαλός

Γενικά ο χορός σαν μορφή άσκησης μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που διακρίνονται από έμφυτη συστολή και δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, καθώς τους επιτρέπει να απελευθερωθούν από τις όποιες αναστολές. Επίσης, είναι γνωστό ότι τα μαθήματα χορού ενθαρρύνουν την κοινωνικοποίηση και βοηθούν να αναπτυχθούν νέες φιλίες στους χώρους των σχολών αλλά και στις χορευτικές εξόδους που προγραμματίζονται, πράγμα που αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στη μοναξιά.

Μπορεί ν’ αλλάξει η τύχη σου στον έρωτα

Μην ξεχνάς ότι η Salsa χορεύεται σε ζευγάρια, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως χορός της αποπλάνησης. Ακόμη, οι κινήσεις του χορού είναι ιδιαίτερα αισθησιακές, καθώς επικεντρώνονται στους γοφούς, το στήθος και τον θώρακα. Επίσης, βοηθούν το σώμα σου να αποκτήσει χάρη και ευλυγισία, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει πομπό έλξης για το αντίθετο φύλο, όχι μόνο όταν χορεύεις, αλλά γενικά λόγω της πιο αισθησιακής κινησιολογίας που θα αποκτήσεις και στην καθημερινότητά σου. 

Διάβασε ακόμα:

Το Γέλιο Είναι Το Φάρμακο Που Έψαχνες

7 Μυστικά Για Θετική Διάθεση Και Καλύτερη Υγεία

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.