Συμβουλή #32: Μάθε Να Ζητάς Βοήθεια

Πόσες φορές έχεις αισθανθεί ότι έχεις κολλήσει κάπου και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Πόσες φορές έχεις ένα δίλημμα ή ένα πρόβλημα που αφορά σε μία σχέση, στη δουλειά, στην υγεία ή ακόμα και σε κάτι πολύ απλό; Συχνά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζεις και τότε χρειάζεσαι μία δεύτερη γνώμη, μία συμβουλή και μία καθοδήγηση. Από την άλλη, δεν θέλεις να επιβαρύνεις τους γύρω σου με τα προβλήματά σου. Ξέρεις κάτι; Αυτό είναι το μεγαλύτερό σου λάθος. Πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου.

“Η ζωή δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αλληλεξάρτηση. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας” – Τζόαν Έρικσον

Άφησε στην άκρη τον εγωισμό σου, την υπερηφάνεια σου, αλλά και την πεποίθηση ότι φορτώνεις στον άλλον το πρόβλημά σου και μάθε να ζητάς και να δέχεσαι βοήθεια. Κάθε πρόβλημα φαίνεται μικρότερο όταν έχεις κάποιον δίπλα σου. Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Σκέψου έναν τομέα της ζωής σου που σε απασχολεί.

2. Τώρα σκέψου ποιο άτομο από το κοντινό σου περιβάλλον είναι το καταλληλότερο για να σε βοηθήσει.

3. Ζήτησε την βοήθειά του. Ακόμα και αν δεν ακολουθήσεις τη συμβουλή του, μία δεύτερη και πιο αντικειμενική γνώμη, δεν κάνει κακό!

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.