Συμβουλή #34: Μάθε Να Κάνεις Το “Εγώ”, “Εμείς”

Ξέρεις ότι μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή ενός συνανθρώπου σου αξιοποιώντας την ενεργητικότητα ή τα ταλέντα σου; Ξέρεις πως όταν προσφέρεις μπορείς να νιώσεις πρωτόγνωρα συναισθήματα; Στον κόσμο του σήμερα που δεν έχεις χρόνο να κοιτάξεις τι συμβαίνει γύρω σου, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου. Με ποιον τρόπο; Κάνοντας καθημερινά μικρές πράξεις καλοσύνης, καλλιεργώντας την ενσυναίσθησή σου και μετατρέποντας το “εγώ” σε “εμείς”.

Πρόσφερε λοιπόν την βοήθειά σου στον συνάδελφο, το φίλο σου, τα παιδιά, τους γονείς σου, ακόμα και σε έναν άγνωστο που βλέπεις στο δρόμο. Η προσφορά βοήθειας είναι ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος για να βγεις από το καβούκι σου, να μάθεις να εκτιμάς όλα όσα έχεις, να νιώσεις γεμάτος και να συνειδητοποιήσεις ότι τα θέλω και οι ανάγκες δεν είναι παντού τα ίδια.

Εμείς σου προτείνουμε τα εξής:

1.Αυτή την εβδομάδα βρες ευκαιρίες και πρόσφερε βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται. Θα διαπιστώσεις πως η χαρά που προσφέρεις, σου επιστρέφεται πολλαπλάσια.

2. Αν πάλι δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, ψάξε μη κυβερνητικές οργανώσεις που αναζητούν εθελοντική βοήθεια σε διάφορους τομείς.

3. Βρες χρόνο να παίξεις με τα παιδιά σου, να προσθέσεις ρομαντισμό στη σχέση σου, να αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο στους φίλους και την οικογένειά σου, να χαμογελάσεις και να πεις περισσότερα “ευχαριστώ”.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.