Συμβουλή #4: Μάθε Να Κάνεις Διάλειμμα

Πόσο συχνά βρίσκεις ένα ήσυχο μέρος και για 5-10 λεπτά την ημέρα ξεχνάς τις ανησυχίες και τα προβλήματά σου; Ξέρεις ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να είσαι περισσότερο δημιουργικός και παραγωγικός είναι να χαρίσεις ένα διάλειμμα στον εαυτό σου και να μην κάνεις απολύτως τίποτα;

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν έκανες απολύτως τίποτα; Είσαι τόσο πιεσμένος στην καθημερινότητά σου που όταν πρέπει να περιμένεις κάπου, σε έναν γιατρό, σε ένα αεροδρόμιο ή σε μία ουρά, εκμεταλλεύεσαι αυτό το μικρό διάστημα για να διαβάσεις και να στείλεις email, να στείλεις ένα μήνυμα ή να κάνεις μία λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι. Αυτό το διάστημα θα μπορούσες να επικεντρωθείς σε πράγματα που σχετίζονται με τον εαυτό σου και να καλλιεργήσεις την δημιουργικότητά σου.

Ακολουθούν 3 μικρά βήματα που θα σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις την τεχνική της αδράνειας:

1.Βρες ένα μέρος στο σπίτι σου που σε κάνει να χαλαρώνεις και να ξεχνάς όλα όσα σε απασχολούν.

2. Άρχισε να κάνεις ένα διάλειμμα για 5-10 λεπτά κάθε ημέρα. Κάνε μία βόλτα και μείνε μακριά από τις υποχρεώσεις και το κινητό σου. Όπου και αν είσαι, αυτό θα σε αναζωογονήσει.

3. Αν έχεις την δυνατότητα, κάνε μία βόλτα στη θάλασσα. Η θέα του νερού θα σου προσφέρει γαλήνη, ηρεμία και θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι σε απασχολεί.

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.