Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς θα βελτιώσεις την πρωινή και την απογευματινή σου ρουτίνα.
-Τι θα κερδίσεις αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σου.


Το διάστημα πριν και μετά το γραφείο είναι πολύτιμο. Και είναι στο χέρι σου να το αξιοποιήσεις σωστά για να κάνεις κάτι για εσένα. Να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και σε όλα εκείνα που σε ευχαριστούν. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την πρωινή και την απογευματινή σου ρουτίνα.

1.Άλλαξε τα πρωινά…

Ξέρεις ότι το πρωί καθορίζει το υπόλοιπο της ημέρας σου; Αν βελτιώσεις λοιπόν το πρωινό σου, θα βελτιώσεις (σταδιακά) και κάθε τομέα της ζωής σου. Κι επειδή το πρωί είναι η ώρα της ημέρας που είσαι περισσότερο δημιουργικός, αντί να ασχολείσαι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξιοποίησε καλύτερα τον χρόνο σου και υιοθέτησε νέες συνήθειες. Αρχικά βάλε ξυπνητήρι 15-30 λεπτά νωρίτερα και κάνε κάτι για εσένα. Κάνε για παράδειγμα γυμναστική ή κάποια άλλη δραστηριότητα που σε ευχαριστεί και σε γεμίζει ενέργεια, πριν φτάσεις στο γραφείο και χαθείς ανάμεσα σε emails, σημειώσεις και τηλέφωνα. Μην ξεχνάς ότι τα μικρά βήματα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. Ξεκίνα λοιπόν με αυτά.

2.… και τα απογεύματά σου

Προσπαθείς να βρεις μία ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και το μεγαλύτερο σου πρόβλημά είναι ότι δεν προλαβαίνεις. Δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με όλα όσα θέλεις. Ε, λοιπόν κάνεις λάθος. Χρόνο έχεις και μάλιστα πολύ, απλά δεν ξέρεις να τον χρησιμοποιείς προς όφελός σου. Σκέψου για παράδειγμα το διάστημα που φεύγεις από το γραφείο και μέχρι να κοιμηθείς. Είναι αρκετές ώρες. Τι κάνεις σε αυτό το διάστημα; Το αξιοποιείς όσο καλύτερα μπορείς; Ασχολείσαι με πράγματα όσα έχουν πραγματικά σημασία για εσένα; Κάνεις κάτι που σε γεμίζει; Αν η απάντηση είναι “όχι”, τότε είναι καιρός να κάνεις μία αλλαγή. Δοκίμασε να αφιερώνεις μία ώρα κάθε απόγευμα σε κάτι που σε ευχαριστεί, είτε αυτό αφορά μόνο εσένα είτε μία έξοδο με τους δικούς σου ανθρώπους. Όταν δίνεις χώρο και χρόνο σε εσένα, όταν καλλιεργείς την ευεξία σου, γίνεσαι καλύτερος και πιο αποδοτικός. Δεν είναι λοιπόν κρίμα να αφήνεις τον χρόνο να σε προσπερνάει;

Ώρα για δράση

Κάνε κάθε ημέρα κάτι για εσένα. Δεν έχει σημασία τι θα είναι αυτό. Σημασία έχει να προσπαθήσεις. Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τι λες να αρχίσεις από σήμερα; Κάθε πρωί ή/και απόγευμα αφιέρωνε έστω και λίγο χρόνο σε εσένα και ασχολήσου με δραστηριότητες και πράγματα που σε γεμίζουν ενέργεια. Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις.

Διάβασε ακόμα:

Γιατί Τα Πρώτα 90 Λεπτά Κάθε Ημέρας Καθορίζουν Το Υπόλοιπό Της

Ο Χρόνος Είναι Χρήμα! 3 Συμβουλές Για Να Μην Τον Σπαταλάς