Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ότι η ευτυχία κρύβεται στις φιλίες σου.
-Τι να κάνεις για να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο.


Το κοινωνικό σου δίκτυο δεν αποτελείται μόνο από τους φίλους σου, αλλά και από τον σύντροφο και την οικογένειά σου. Όλοι αυτοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ευτυχία σου και σε ένα βαθμό την καθορίζουν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κάνεις προσεκτικές επιλογές στους φίλους και τον σύντροφό σου, αλλά και να περνάς ποιοτικό χρόνο με εκείνους και την οικογένειά σου. Φρόντισε τις σχέσεις σου και απόλαυσε τα οφέλη που σου προσφέρουν. Οι τρόποι που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Δώσε προτεραιότητα στους φίλους και την οικογένειά σου

Οι φίλοι και η οικογένειά σου σε κάνουν ευτυχισμένο και βελτιώνουν την ευεξία σου. Γι’ αυτό προσπάθησε να περνάς χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους.

Τι να κάνεις: Βάλε στο πρόγραμμά σου χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές. Αντί για γραφείο – σπίτι και σπίτι – γραφείο, κανόνισε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τους φίλους και την οικογένειά σου ακόμα και τις καθημερινές.

2. Κάνε παρέα με χαρούμενα άτομα

Ξέρεις ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική και ότι οι δικοί σου άνθρωποι ασκούν τεράστια επιρροή πάνω σου; Το να συναναστρέφεσαι, λοιπόν, αισιόδοξα και θετικά άτομα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να είσαι κι εσύ ευτυχισμένος.

Τι να κάνεις: Ασχολήσου με τους φίλους σου. Περιόρισε τον χρόνο που αφιερώνεις σε αρνητικά άτομα και αύξησε εκείνον που αφιερώνεις στα ευχάριστα και σε εκείνα που μπορείς να εμπιστευτείς. Σκέψου τουλάχιστον 3 φίλους σου που είναι ευχάριστοι, έχετε ίδια ενδιαφέροντα και αξίες, μπορείτε να κάνετε συζητήσεις σε βάθος, μπορείς να τους εμπιστευτείς και να ζητήσεις την βοήθειά τους. Και που το ίδιο μπορούν να κάνουν και εκείνοι. Αν θέλεις να βρεις ακόμα περισσότερα ευχάριστα άτομα, προσπάθησε να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο.

3. Γίνε μέλος σε μία ομάδα

Έρευνες δείχνουν ότι είσαι πιο επιτυχημένος και πιο ευτυχισμένος αν αξιοποιείς τα ταλέντα σου και αν ασχολείσαι με τα ενδιαφέροντά σου. Γίνε μέλος σε μία ομάδα και πέρασε δημιουργικά την ώρα σου κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν.

Τι να κάνεις:  Σκέψου λίγο τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά σου και βρες με τι θέλεις να ασχοληθείς. Μπορεί να είναι οτιδήποτε – από μία εθελοντική οργάνωση, μέχρι μία ομάδα αυτοβελτίωσης. Το θέμα είναι να γίνεις μέλος σε μία ομάδα και να συναναστραφείς άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα με τα δικά σου.

Η ευτυχία είναι μεταδοτική και οι δικοί σου άνθρωποι ασκούν τεράστια επιρροή πάνω σου.

4. Βελτίωσε την ερωτική σου ζωή

Είναι γεγονός. Το άτομο που σε επηρεάζει περισσότερο είναι ο σύντροφός σου, γι’ αυτό κάνε σωστές επιλογές για το άτομο που θα βρίσκεται δίπλα σου.

Τι να κάνεις: Επίλεξε πολύ προσεκτικά τον ένα και μοναδικό. Αναζήτησε κάποιον με παρόμοια ενδιαφέροντα και αξίες με τα δικά σου και κοίτα πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση. Έχει χιούμορ, κατανόηση; Σε φροντίζει; Αναζήτησε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει το άτομο που θα είναι δίπλα σου.

5. Φρόντισε τη σχέση σου

Η συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση είναι να αφήνει ο ένας στον άλλο χώρο, να μιλάτε ελεύθερα, να εκφράζετε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας και να ακούτε προσεκτικά ο ένας τον άλλο.

Τι να κάνεις: Το άτομο με το οποίο θα αποφασίσεις να μοιραστείς τη ζωή σου θα πρέπει να το θαυμάζεις, να ξέρει να μοιράζεται και να έχετε κοινά ενδιαφέροντα γιατί έτσι η συνύπαρξή σας θα είναι σίγουρα πολύ πιο αρμονική. Μη θεωρήσετε ποτέ ο ένας τον άλλο δεδομένο, φροντίστε καθημερινά για τη σχέση σας και ενισχύστε την επικοινωνία σας γιατί η ουσιαστική επικοινωνία είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης σχέσης.

Διάβασε ακόμα:

Βρες Τους “Βοηθούς” Γύρω Σου

Βάλε Στόχο Την Ποιότητα Και Όχι Την Ποσότητα Στις Σχέσεις Σου

Author(s)

  • Dan Buettner

    συγγραφέας

    Ο Dan Buettner είναι συγγραφέας.