Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί θα ζήσεις περισσότερο αν η χειραψία σου είναι δυνατή.
– Ποιο φύλο επηρεάζεται περισσότερο από μία δυνατή χειραψία.


Αν και είναι άπειρες οι φορές που χρειάζεται να χαιρετήσεις κάποιον δια χειραψίας, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητά της. Μήπως όμως θα έπρεπε; Κάθε φορά που δίνεις τα χέρια για χαιρετισμό ή ως επισφράγιση μιας συμφωνίας ή μιας νέας γνωριμίας έχεις παρατηρήσει με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται αυτό; Είναι η χειραψία σου δυνατή ή χαλαρή; Παίζει ρόλο θα μου πεις; Ναι, θα σου απαντήσω!

Η δυνατή χειραψία είναι ένδειξη μακροζωίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από το University College of London, η δυνατή χειραψία είναι ένδειξη μακροζωίας. Ποια είναι όμως η εξήγηση; Οι επικεφαλής της έρευνας επισημαίνουν ότι πιθανόν αυτή η συσχέτιση να έχει να κάνει με το γεγονός ότι μια δυνατή χειραψία είναι δείκτης ευρωστίας, που με τη σειρά της συνδέεται με καλή υγεία. Αντίθετα, μια άτονη χειραψία μπορεί να συνδέεται με μια γενικότερη αδυναμία του ατόμου λόγω προβλημάτων υγείας.

Μη βιάζεσαι πάντως να αγνοήσεις τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας. Η στατιστική αποκάλυψε ότι τα άτομα με δυνατή χειραψία είχαν προσδόκιμο ζωής 70% μεγαλύτερο από τα άτομα με άτονη χειραψία. Κι αυτό είναι σίγουρα ένα νούμερο που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη. Η συσχέτιση μάλιστα φαίνεται ότι αφορά ιδιαίτερα στις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι όσο πιο δυνατά χαιρετά δια χειραψίας μια γυναίκα τόσο μεγαλύτερη αναμένεται να είναι και η διάρκεια της ζωής της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από το University College of London, η δυνατή χειραψία είναι ένδειξη μακροζωίας.

Παρατήρησε τη χειραψία σου

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δώσεις το χέρι σου σε κάποιον, δώσε προσοχή. Παρατήρησε πόσο δυνατή είναι η χειραψία σου. Αν είναι δυνατή, τα προγνωστικά είναι θετικά. Αν όχι, ίσως χρειάζεται να αναρωτηθείς για τους λόγους. Είναι επειδή δεν νιώθεις αρκετή αυτοπεποίθηση ή επειδή η διάθεσή σου είναι υποτονική; Γιατί, αν ισχύει το πρώτο, μπορείς εύκολα να το διορθώσεις. Αν, όμως, θεωρείς ότι ο λόγος της αδύναμης χειραψίας σου είναι επειδή νιώθεις κούραση ή εξάντληση, ίσως χρειάζεται να προβείς σε αλλαγές που θα τονώσουν τη φυσική σου κατάσταση και θα ενισχύσουν την υγεία σου. Μην ξεχνάς ότι η χειραψία αποτελεί ένα από τα μυστικά της γλώσσας του σώματος. Σκέψου το, λοιπόν. Όποιο κι αν είναι το συμπέρασμά σου, σίγουρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις. 

Διάβασε ακόμα:

Πρωινά Μυστικά Που Νικούν Το Άγχος Και Σου Χαρίζουν Ενέργεια

Η Υγεία Σου Έχει Προτεραιότητα

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.