Στο επόμενο 1 λεπτό θα μάθεις:

-Πόσοι συμμετείχαν στην έρευνα για το νέο εμβόλιο.

-Σε ποιες χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές άμεσα.


Σημαντικότατη εξέλιξη στην προσπάθεια για την ανάπτυξη εμβολίων για τον νέο κορονοϊό αποτελεί η έναρξη κλινικής δοκιμής φάσης 1, πριν μία περίπου εβδομάδα, στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Kaiser Permanente Washington (KPWHRI) στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Τις πληροφορίες έλαβε από βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών που εμπλουτίζονται καθημερινά όσον αφορά στον νέο κορονοϊό, η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Διευθυντής της οποίας είναι ο Καθηγητής και Πρύτανης Θάνος Δημόπουλος. Σύμφωνα με αυτές, το εμβόλιο έχει την κωδική ονομασία mRNA-1273 και στη μελέτη αναμένεται να ενταχθούν 45 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18 έως 55 ετών. 

Οι νεότερες τεχνολογίες πλατφόρμας και οι συνεργασίες βιοτεχνολογικών και φαρμακευτικών εταιρειών επιταχύνουν σημαντικά τη φάση των προκλινικών μελετών και επιπλέον κλινικές μελέτες αναμένεται να ξεκινήσουν και στην Ευρώπη, ενώ η Γερμανία φαίνεται να ηγείται της προσπάθειας με την έναρξη κλινικών δοκιμών στα τέλη του επόμενου μήνα. 

Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, δρ Anthony Fauci έχει δηλώσει ότι η ανάπτυξη ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για τον SARS-CoV-2 αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία.

Διάβασε επίσης:

15+1 ερωτήσεις στον Γιώργο Τρίμη για τον κορωναϊο
Ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία COVID-19.

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.