Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο σημαντικό είναι να διευκολύνεις την εργασία από το σπίτι.
-Ποια εργαλεία θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.


Η πανδημία του κορονοϊού έχει κάνει την εργασία εξ αποστάσεως επιβεβλημένη ανάγκη για λόγους προστασίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, η τεχνολογία μπορεί να σε σώσει.

Υπάρχουν 5 κατηγορίες εργαλείων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εσύ και η ομάδα σου, για να είσαι αποδοτικός, ενώ δουλεύεις εξ αποστάσεως. 

-Project Management

-Άμεση επικοινωνία

-Συνεργασία 

-Επίβλεψη ομάδας και διαχείριση

-Πρόσβαση εξ αποστάσεως

Project Management

Όταν διαχειρίζεσαι πολλά project που περιλαμβάνουν διαφορετικά άτομα που είναι υπεύθυνα για διαφορετικά κομμάτια, μπορεί να είναι δύσκολο να μείνεις οργανωμένος. Η δουλειά εξ αποστάσεως μπορεί να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Τα εργαλεία project management δημιουργούν τις κατάλληλες ροές εργασίας σε πραγματικό χρόνο online. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν εργάζεσαι από το σπίτι, γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και ποια είναι η εξέλιξη των άλλων project. 

Τα καλύτερα εργαλεία project management περιλαμβάνουν το Trello, το monday.com, και το Workfront.

Άμεση επικοινωνία

Ακόμα, πρέπει η επικοινωνία να παραμείνει ανοιχτή και εύκολη, για να μην χάσει κανείς κάποια σημαντική συζήτηση και μείνει πίσω. 

Τα εργαλεία άμεσης επικοινωνίας επιτρέπουν σε ολόκληρες ομάδες να ανταλλάσσουν μηνύματα, ώστε να είναι εύκολο για αυτόν που δουλεύει εξ αποστάσεως να συμβάλει στη συζήτηση ή να ανατρέξει σε προηγούμενα μηνύματα. Άλλα εργαλεία σου επιτρέπουν να μιλάς σαν να βρίσκεσαι πρόσωπο με πρόσωπο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων. 

Τα κορυφαία εργαλεία άμεσης επικοινωνίας περιλαμβάνουν το Slack, το Skype, και το Zoom.

Συνεργασία 

Όταν περισσότερα άτομα συνεργάζονται για ένα project, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να συνεργαστείς με κάποιον, αν δουλεύετε από το σπίτι. Τα εργαλεία συνεργασίας επιτρέπουν στους εργαζομένους να συμμετέχουν σε κοινά αρχεία, ώστε να εξακολουθούν να δουλεύουν με την ομάδα σε πραγματικό χρόνο.

Δημοφιλή εργαλεία συνεργασίας περιλαμβάνουν το Google Drive, το Microsoft Teams, και το Confluence.

Επίβλεψη ομάδας και διαχείριση 

Αυτό αφορά τον αρχηγό της ομάδας. Αν χρειάζεται να δουλέψεις εξ αποστάσεως, εσύ ή τα μέλη της ομάδας σου, τότε είναι σημαντικό να μπορείς να εξασφαλίσεις ότι όλοι στην ομάδα σου είναι αφοσιωμένοι και εργάζονται. 

Υπάρχουν εργαλεία που σου επιτρέπουν να επιβλέπεις την ομάδα σου ως προς την αφοσίωσή της και πώς αισθάνεται για τη δουλειά της, ελέγχοντας το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τα apps και άλλους δείκτες. Αυτά τα εργαλεία σε βοηθούν να διατηρήσεις το κίνητρο της ομάδας σου και σε ενημερώνουν όταν ένα μέλος της έχει μείνει πίσω. 

Μερικά από αυτά τα εργαλεία είναι το Hubstaff, το Officevibe, και το JotForm.

Πρόσβαση εξ αποστάσεως

Είχες ποτέ την ανάγκη να έχεις πρόσβαση σε ένα σημαντικό αρχείο ή σε κάποια εφαρμογή στον υπολογιστή της δουλειάς σου, απλά επειδή δεν ήσουν στο γραφείο; 

Τα εργαλεία πρόσβασης εξ αποστάσεως κάνουν τον υπολογιστή σου προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή. Μπορείς να έχεις πρόσβαση λες και είσαι στο γραφείο. Μπορείς να ανοίξεις οποιοδήποτε αρχείο και να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε εφαρμογή στον υπολογιστή σου. 

Ένα πολύ καλό εργαλείο είναι το Splashtop Business Access.

Διάβασε ακόμα:

Καταπολέμησε Το Στρες Με Τη Βοήθεια Της Τεχνολογίας

Πόσο Σημαντική Είναι Η Δόμηση Της Εικόνας Και Το Personal Branding;