Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί τα online σεμινάρια είναι η ευκαιρία σου.
-Σε ποια παγίδα δεν πρέπει να πέσεις.


Ακόμα και σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, είναι εξαιρετικά πιθανό να μπορέσεις να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου. Αν νομίζεις δε, ότι η τηλεργασία θα σε απομακρύνει από τους στόχους σου, έρευνα έρχεται να σε διαψεύσει αφού τονίζει πως η τηλεργασία, αυξάνει την αποδοτικότητα.

Προσωπικά, νομίζω πως οι επιλογές μας διαμορφώνουν τη ζωή μας και όχι απαραίτητα οι συνθήκες. Είτε πριν, είτε εν μέσω, είτε μετά την πανδημία, εκείνοι που είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Αν και εσύ θέλεις να πετύχεις, σε πείσμα των καιρών, παρακάτω θα βρεις 3 τρόπους που ενδέχεται να σε βοηθήσει.

Δούλεψε περισσότερο

Προσοχή, δεν λέω να εξουθενωθείς, το αντίθετο μάλιστα. Το θέμα είναι να οργανωθείς, να διαχειριστείς τον χρόνο σου πιο σωστά και να αγνοήσεις τυχόν σειρήνες για «ένα διαλειμματάκι ακόμα». Ακόμα και από το σπίτι, συνεχίζεις να είσαι επαγγελματίας με deadlines, ευθύνες και εκκρεμότητες. Εστίασε στα όσα θέλεις να πετύχεις, βρες τι είναι σημαντικό για εσένα και τι όχι, και ακόμα και με τηλεργασία, σίγουρα ο προιστάμενός σου θα το παρατηρήσει.

Παρακολούθησε webinars

Πάρα πολλές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια μέσω διαδικτύου, τα λεγόμενα webinars. Aξιοποίησε το πλεονέκτημα του να εργάζεσαι από το σπίτι, παρακολουθώντας webinars τα οποία θα σε βοηθήσουν και θα σε εξελίξουν, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Μην υποτιμάς τα Zooom meetings

Όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν το Zoom για να κάνουν meetings. Αν και η εν λόγω εφαρμογή έχει και τα αρνητικά της, όπως το «Zoom Fatigue», είναι ένας τρόπος να παραμείνουμε όλοι συνδεδεμένοι. Ωστόσο, μην ξεχνάς πως ακόμα και από το σπίτι σου, κάνεις επαγγελματικές συναντήσεις. Προετοιμάσου, φρόντισε την εμφάνισή σου και οργάνωσε το τι θα πεις. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από κάποιον που φαίνεται σα να ξύπνησε μόλις ή σαν να μην προετοιμάστηκε ποτέ, σε τέτοιου είδους meetings.

Τέλος, είναι βασικό να σκέφτεσαι θετικά και να μην μπαίνεις στην διαδικασία να αναλογίζεσαι πως όλα τα παραπάνω θα τα κάνεις επί ματαίω. Δούλεψε ώστε να βελτιώσεις τον εαυτό σου για δικό σου καλό, και όχι για να εντυπωσιάσεις κάποιον. Στόχος σου, άλλωστε είναι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Διάβασε ακόμα:

Πώς Να Παραμείνεις Ήρεμος Το Πρώτο Διάστημα Σε Μία Καινούργια Δουλειά

8 Τρόποι Για Να Μην Χάσεις Το Κίνητρο Για Τη Δουλειά Σου