Το στρες είναι μέρος της ζωής σου και δεν μπορεις δυστυχώς πάντα να το αποφύγεις. Όταν όμως τα επίπεδά του αυξάνουν, σου βάζει εμπόδια και σε δυσκολεύει στην καθημερινότητά σου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι ανακούφισης από το στρες και ένας από αυτούς μπορεί να είναι και η τεχνολογία. Με ποιο τρόπο μπορεί να σε βοηθήσει ίσως θα αναρωτηθείς. Κάνοντας σύμμαχο το κινητό σου και επιλέγοντας τα apps που θα σε βοηθήσουν να θέσεις το στρες σου υπό έλεγχο.

Κατέβασέ το!

Τα apps που ακολουθούν έχουν επιλεγεί με βάση την αξιοπιστία τους, τις κριτικές του κοινού, την ποιότητά τους και φυσικά είναι δωρεάν. Χρησιμοποίησέ τα για να δεις το άγχος σου στις σωστές διαστάσεις, να ταυτοποιήσεις τον τρόπο σκέψης σου και να χαλαρώσεις με διαλογισμό.

Anxiety Free: ο απόλυτος οδηγός αυτούπνωσης

Πρόκειται για ένα app αυτούπνωσης που βοηθάει τους ανθρώπους να μάθουν τεχνικές για να χαλαρώσουν και να έχουν πιο ήρεμες σκέψεις. Ο δημιουργός του, Donald MacKinnon, ασχολείται με την κλινική υπνοθεραπεία και χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία iCan με την οποία κατάφερε να απαλλάξει πολλούς ασθενείς από το άγχος. Μάθε περισσότερα εδώ.

Nature Sounds: η συμβολή της φύσης 

Όταν είσαι αγχωμένος, τα επίπεδα ενέργειάς σου πέφτουν δραματικά. Οι ήχοι της φύσης θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο εύκολα και ήρεμα. Το application μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάποια άλλη στιγμή της μέρας που θα θες να χαλαρώσεις. Οι ήχοι περιλαμβάνουν ήχους της θάλασσας, πουλιά, βροχή ή καταρράκτες. Mην ξεχάσεις να βάλεις χρονοδιακόπτη για να απενεργοποιηθούν οι ήχοι, όταν σε πάρει ο ύπνος. Κατέβασέ το εδώ!

Worry Box: βάλε σε τάξη τις ανησυχίες σου

Διαχειρίσου όλες σου τις ανησυχίες με το Worry Box, το οποίο σε βοηθάει να καταλάβεις αν κάτι για το οποίο ανησυχείς είναι σημαντικό ή ασήμαντο, ελεγχόμενο ή ανεξέλεγκτο. Το app περιλαμβάνει ένα ημερολόγιο, όπου μπορείς να καταχωρήσεις τις ανησυχίες σου. Αφού ταξινομήσει την ανησυχία σου για να την εξετάσει αντικειμενικά, η εφαρμογή σου παρέχει διάφορες τεχνικές για να σε βοηθήσει να τη διαχειριστείς. Κατέβασέ το στο android σου.

Stop Panic & Anxiety Self-Help: ο σύμμαχος σου στην καταπολέμηση του πανικού

Αν έχεις βιώσει κρίσεις πανικού εξαιτίας του άγχους, αυτό το app θα σε βοηθήσει να τις καταπολεμήσεις. Κράτα ένα προσωπικό ημερολόγιο ή χρησιμοποίησε την ηχητική βοήθεια για τις στιγμές που νιώθεις τον πανικό να κορυφώνεται. Ακόμα, περιλαμβάνει ηχητικά κλιπ χαλάρωσης για να μειώσεις το στρες και να χαλαρώσεις το σώμα σου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Sleep Time: εξασφάλισε τον ύπνο του χρειάζεσαι

Γνωρίζεις ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τον ύπνο σου. Όπως γνωρίζεις ότι χωρίς έναν καλό ύπνο, γίνεσαι ευερέθιστος και λιγότερο παραγωγικός. Αυτή η εφαρμογή αποσκοπεί να σου διασφαλίσει έναν καλό ύπνο, ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας με όσο το δυνατόν καλύτερη διάθεση και ενέργεια. Λειτουργεί και ως ξυπνητήρι αλλά και ως εργαλείο ανάλυσης του ύπνου. Για iPhone και android.

Calm: η δύναμη του διαλογισμού

Με τη βοήθεια των αρχών της ενσυναίσθησης και του διαλογισμού, θα ηρεμήσεις το μυαλό σου και θα μειώσεις το άγχος σου. Περιλαμβάνει χαλαρωτικούς ήχους και ιστορίες που σε βοηθούν να κοιμηθείς. Μπορείς να απολαύσεις καθοδηγούμενο διαλογισμό ποικίλης διάρκειας για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να ανακουφιστείς από το στρες. Κάθε μέρα, οι εγγεγραμμένοι χρήστες παραλαμβάνουν το “Daily Calm”, το οποίο είναι ένα 10λεπτο πρόγραμμα για να ξεκινήσεις θετικά τη μέρα  σου αλλά και να ηρεμήσεις στο τέλος της. Κατέβασέ το και σε iPhone και σε android.

Colorfy: η αξία της ζωγραφικής

Αξιοποίησε τη δύναμη της δημιουργικότητας για να απαλλαγείς από το στρες με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει μία λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας για να μπορείς να δεις τις εικόνες σου σε αληθινές διαστάσεις. Αν έχεις ανάγκη να ηρεμήσεις λοιπόν απλά ζωγράφισε! Κατεβασέ το από εδώ και εδώ.

Breathe2Relax: εστίασε στην αναπνοή σου

Πρόκειται για ένα εργαλείο διαχείρισης του στρες που σου διδάσκει τη διαφραγματική αναπνοή. Οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν στις κρίσεις πανικού, στην εξισορρόπηση της διάθεσης, στη διαχείριση του θυμού και γενικότερα στην αντιμετώπιση του άγχους. Μπορείς να το κατεβάσεις και σε iPhone και σε android.

7 Cups: η ευεργετική επίδραση του διαλόγου

Μερικές φορές χρειάζεσαι απλά κάποιον να σε ακούσει. Με αυτό το app μπορείς να συζητήσεις με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες διαταραχές για οτιδήποτε σε στρεσάρει, αφού σου παρέχει έναν εμπιστευτικό χώρο συζήτησης. Επίσης, περιλαμβάνει περισσότερες από 300 ασκήσεις ενσυναίσθησης και πρόσβαση σε επαγγελματίες θεραπευτές. Φαντάσου το σαν συναισθηματική υποστήριξη on-demand. Κατέβασέ το από εδώ και εδώ.

Κάθε μία από τις παραπάνω εφαρμογές αντιμετωπίζει το στρες και το άγχος διαφορετικά και προτείνει διαφορετικές λύσεις. Ανάλογα με τα επίπεδα άγχους που αντιμετωπίζεις και τον χαρακτήρα σου, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από αυτές και να δεις τα αποτελέσματα. Ωστόσο, αν το άγχος σου δεν λύνεται και επιμένει θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Διάβασε ακόμα:

Η Τεχνολογία Είναι Εργαλείο. Η Λύση Είσαι Εσύ

Ο Εύκολος Τρόπος Να Χαλαρώσεις, Όταν Το Στρες Χτυπάει Κόκκινο