Συμβουλή #36: Καταπολέμησε Τη Ρουτίνα Σου

Μήπως έχεις βάλει τη ζωή σου στον αυτόματο πιλότο; Μήπως νιώθεις ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο όπου όλα έχουν κολλήσει, έχεις ρουτινιάσει και έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Είσαι δουλειά – σπίτι, σπίτι – δουλειά. Και ο κύκλος επαναλαμβάνεται καθημερινά. Η ζωή σου κυλάει αυτόματα και έχεις αποκτήσει συνήθειες που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής μέσα σε μία ανιαρή καθημερινότητα.

Είναι καλό να έχεις μία ζωή με πρόγραμμα, γιατί σου δίνει την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν. Ξέρεις κάτι όμως; Κάνεις λάθος! Η ζωή τρέχει και ίσως αυτή η ρουτίνα λειτουργεί εις βάρος σου και δεν σε αφήνει να την απολαύσεις, γιατί σε κάνει να προσπερνάς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται. Ίσως αυτή η ρουτίνα σου μειώνει την ενέργεια, τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό σου. Μπορεί λοιπόν να είσαι βολεμένος αλλά να έχεις αρχίσει να πλήττεις. Μήπως ήρθε η ώρα να καταπολεμήσεις τη ρουτίνα σου; Να αναζωπυρώσεις το ενδιαφέρον σου δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα;

Η ζωή τρέχει και ίσως η ρουτίνα λειτουργεί εις βάρος σου και δεν σε αφήνει να την απολαύσεις

Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Σκέψου ποιος ή τι σε εμπνέει. Ασχολήσου με διάφορα θέματα που διεγείρουν το ενδιαφέρον σου και ψάξε πληροφορίες για ό,τι σε ενδιαφέρει.

2. Σκέψου πώς κυλάει η ζωή σου. Αν εντοπίσεις σημάδια ρουτίνας, προσπάθησε να απαντήσεις στην ερώτηση “τι μπορώ να κάνω για να εκφράσω τη ζωντάνια μου”;

3. Αναζήτησε την περιπέτεια και βάλε στόχο να συλλέγεις όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείς.

4. Να θυμάσαι πως όταν δεν έχεις χρόνο για καλοπέραση, καταλήγεις στην πλήξη και αφήνεις τη ρουτίνα να κερδίζει. Γι΄αυτό βρες τι ή ποιος σε κάνει να γελάς και να διασκεδάζεις.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.