Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να βάλεις όρια στην οικογένειά σου.
-Πότε είναι καλύτερο να μείνεις μόνος σου.


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν κάνεις detox από την ψηφιακή ζωή και από την κακή διατροφή η ψυχολογία σου φτιάχνει και νιώθεις καλύτερα. Έχεις σκεφτεί όμως να κάνεις και απεξάρτηση από τους τοξικούς ανθρώπους ή από από τις σχέσεις που δεν τραβάνε άλλο;

Όλη αυτή η αρνητική ενέργεια από τέτοιου είδους σχέσεις μπορούν να είναι τοξικές και να προκαλέσουν άγχος καθώς και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σου με πολλούς τρόπους. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να εξετάσεις τα 5 βήματα για αποτοξίνωση από τοξικές σχέσεις. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα, παρά μόνο μερικά, εξετάζοντας προσεκτικά τους πιο επιβαρυμένους τομείς της ζωής σου. Αυτό που επομένως που χρειάζεται να σκεφτείς είναι: 

Απαλλαγή από τοξικούς φίλους 

Γενικά στη ζωή μας χρειαζόμαστε άτομα που να μας κάνουν να γελάμε και όχι να μας στεναχωρούν συνέχεια. Η πρώτη σου δουλειά λοιπόν είναι να απομακρύνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου. Πρέπει να εκτιμήσεις το γεγονός ότι οι πραγματικοί φίλοι είναι μετρημένοι στη μια παλάμη του χεριού και είναι αυτοί που θα σου σταθούν στις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζεις.

Αναθεώρηση της ερωτικής σου σχέσης 

Ο σύντροφός σου μπορεί να κινήσει τον ουρανό και τη γη για εσένα ή μπορεί να μη κάνει και τίποτα. Σε περίπτωση που ο σύντροφός σου δεν κάνει τίποτα καλό για εσένα τότε βρίσκεσαι μέσα σε μια τοξική σχέση και πρέπει να αναθεωρήσεις. Αυτή η αποδοχή της τοξικής σχέσης δεν είναι πάντα εύκολη, όμως δεν χρειάζεται να πονάς και να βασανίζεσαι.

Όρια στην πατρική οικογένεια

Όπως λέει και η μαμά μου τους φίλους τους διαλέγουμε τους συγγενείς όμως όχι. Αυτό που μπορείτε να κάνεις είναι να βάλεις όρια στους συγγενείς σου ώστε να μην ανακατεύονται στη ζωή σου και αν δεν υπακούσουν σε αυτά τα όρια τότε προτίμησε το “μακριά και αγαπημένοι”.

Επαναξιολόγηση της συγκατοίκησης 

Όλοι μας έχουμε συγκατοικήσει με κάποιον συγγενή, σύντροφο ή φίλο και όλοι μας έχουμε δυσκολευτεί πιθανόν κατά τη συγκατοίκηση. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως είναι καλύτερο να επιλέξεις να μένεις μόνος ή μόνη. 

Αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος 

Σκέψου πόσο χρόνο περνάς στη δουλειά σου με άτομα που ίσως να μη τα πηγαίνεις και πολύ καλά. Αν μπορείς να βρεις αλλού δουλειά τότε να το κάνεις ώστε να βρίσκεσαι σε ευχάριστο περιβάλλον και όχι σε τοξικό. Ή μπορεί απλά να επιδιώξεις να μετακινηθείς σε ένα άλλο τμήμα. 

Το Detox είναι μια καλή αρχή για να καταλάβεις πως πρέπει να δεις τη ζωή σου αλλιώς μακριά από τοξικούς ανθρώπους. Μην ξεχνάς ότι μια φορά ζούμε και δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε για τίποτα.

Διάβασε ακόμα:

Οι 3 Φράσεις Που Δεν Πρέπει Να Πεις Σε Κάποιον Που Υποφέρει

9 Νέες Αλήθειες Που Επιβεβαιώνει Η Επιστήμη Για Τον Έρωτα

Author(s)

  • Τίνα Μιχαηλίδου

    Relationship Blogger

    Η Τίνα Μιχαηλίδου γεννημένη στη Λευκωσία της Κύπρου. Τα τελευταία 7 χρόνια γράφει για χωρισμούς και σχέσεις με βάση τη δική της εμπειρία και προσπαθεί να εμψυχώσει και άλλους χωρισμένους μέσα από τα κείμενά της.