Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 10.000 Κινέζους υπαλλήλους 2000 εταιριών το 2016 αναφορικά με την υγεία στο εργασιακό περιβάλλον, αποκάλυψε πως οι επικεφαλής των εταιριών και ο τρόπος που ζουν, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υφισταμένους τους. 

Το 2010 ο Liang Yu, πρόεδρος μίας Κινεζικής εταιρίας real estate, για να γιορτάσει την επέτειο των 20 ετών στην εταιρεία, αποφάσισε να ξεκινήσει το τρέξιμο. Την ίδια χρονιά ο Ιδρυτής της ίδιας εταιρίας, Shi Wang, ανέβηκε για 2η φορά στην ζωή του στο Έβερεστ προκειμένου να διατηρήσει τον τίτλο του γηραιότερου Κινέζου που είχε ανέβει το συγκεκριμένο βουνό.

Η προσπάθειά του ενέπνευσε τον Yu, ο οποίος αποφάσισε να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι μέσα σε διάστημα δύο ετών έχασε 14 κιλά και ανέβηκε και ο ίδιος στο Έβερεστ. Λίγο αργότερα η εταιρία ξεκίνησε μία πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο: ξεκίνησε να οργανώνει αθλητικούς αγώνες όχι μόνο για τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της, αλλά και για το ευρύ κοινό. Οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τις 200.000 άτομα σε περισσότερες από 60 πόλεις!

Παράλληλα η εταιρία παρότρυνε τους επικεφαλής της να στηρίξουν τις προσπάθειες των υφισταμένων τους αναφορικά με την ευεξία τους. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τους δίνει και bonus αν οι υπάλληλοι παρουσίαζαν ορατά αποτελέσματα.

Ο επικεφαλής μίας εταιρίας αποτελεί πρότυπο για τους υπαλλήλους του. Γιατί είναι αυτός που τους ενθαρρύνει και τους εμπνέει. 

Είναι αυτός που στέκεται πραγματικά δίπλα τους και στηρίζει τις αποφάσεις και τις επιλογές τους. Και φυσικά είναι και αυτός που τους παρακινεί.

Όσο μικρός ή μεγάλος σε ηλικία και αν είναι, οι επιλογές και οι αποφάσεις του έχουν αντίκτυπο στους υπαλλήλους του. Υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, οργανώνοντας αθλητικούς αγώνες για τους εργαζομένους, οργανώνοντας σεμινάρια για την σωστή διατροφή και την άσκηση και δημιουργώντας κίνητρα για ευεξία και καλή υγεία, δημιουργεί τις συνθήκες για ένα περιβάλλον εργασίας περισσότερο υγιές αποτελούμενο από υγιή άτομα.

Άτομα που αθλούνται, τρέφονται και κοιμούνται σωστά, έχουν περισσότερη ενέργεια και πολύ καλύτερη απόδοση. Για τους ίδιους, για εσένα και την εταιρία σου. 

Διάβασε ακόμα:

Φρόντισε Τον Εαυτό Σου Όπως Οι Ολυμπιονίκες Και Αύξησε Την Ευεξία Σου

Γιατί Είναι Σημαντικό Να Καλλιεργείς Την Ευεξία Σου

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.