Συμβουλή #13: Καλλιέργησε Την Οικειότητα Και Γίνε Πιο Φιλικός Με Τους Γύρω Σου 

Όπου και αν βρίσκεσαι, ό,τι και αν κάνεις, κάνε ένα διάλειμμα και παρατήρησε τους γύρω σου. Κοίτα πώς μιλάνε οι συνάδελφοί σου μεταξύ τους στο γραφείο. Ή το ζευγάρι που κάθεται δίπλα σου σε ένα εστιατόριο. Παρατήρησε τη γλώσσα του σώματός τους, τις κινήσεις και τα νεύματα που χρησιμοποιούν. Τι παρατηρείς; Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μία οικειότητα και ενδεχομένως και μια πολύ καλή χημεία μεταξύ τους. Αυτή γεννιέται και χρίζεται με την πάροδο του χρόνου. Και είναι αυτή που σου δίνει το “θάρρος” να πειράξεις τον διπλανό σου, να αστειευτείτε, να μιλήσετε σοβαρά και να του εκμυστηρευτείς ό,τι σε απασχολεί.

Η οικειότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου. Είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν. Γιατί και εσύ, όπως όλοι, θέλεις να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό. Να έρθεις κοντά με τους γύρω σου, να έχεις κοινωνικές συναναστροφές, να χτίσεις φιλίες, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Πώς θα το κάνεις αυτό; Εκφράζοντας τον πραγματικό σου εαυτό σε κάθε σχέση που χτίζεις.

Εμείς σου προτείνουμε 4 μικρά βήματα για να κάνεις την οικειότητα μέρος της ζωής σου:

1.Βάλε στόχο να συμπεριφέρεσαι καθημερινά με οικειότητα, δείχνοντας τον πραγματικό σου εαυτό – με τα καλά και τα κακά σου. Αν το κάνεις εσύ, θα το κάνουν και οι άλλοι.

2. Κάλεσε τους φίλους σου για φαγητό και δημιούργησε μία οικεία ατμόσφαιρα. Ένα περιβάλλον που θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να μοιραστείτε τα νέα σας.

3. Το ίδιο κάνε και με τους συναδέλφους σου. Περάστε χρόνο μαζί εκτός δουλειάς. Πηγαίνετε για φαγητό ή για ποτό μετά τη δουλειά και γνωρίστε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Μην ξεχνάς ότι το 1/3 της ημέρας σου το περνάς στο γραφείο. Δεν είναι κρίμα οι σχέσεις σας να είναι τυπικές και επιφανειακές;

4. Εξάσκησε την οικειότητα ακόμα και σε τυχαίες στιγμές: στον δρόμο, στο αυτοκίνητο, στις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και το σούπερ μάρκετ. Ρώτησε αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου πώς είναι και δείξε ότι ενδιαφέρεσαι.

 Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.