Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πού σε οδηγεί ο ήχος των κυμάτων.
-Πώς η άμμος σε αποφορτίζει.


Θάλασσα, αλάτι, παραλία, άμμος, ήλιος. Με άλλα λόγια καλοκαίρι και διακοπές. Ξέρεις ότι οι διακοπές σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς γεμίζοντας τις μπαταρίες σου. Με άλλα λόγια ξέρεις ότι είναι το καλύτερο restart του εγκεφάλου σου. Ξέρεις όμως ότι η παραλία βοηθάει το μυαλό και την πνευματική σου υγεία; Δεκάδες έρευνες υποστηρίζουν ότι η παραλία αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου. Έρευνα του 2012 μάλιστα υποστηρίζει ότι τα άτομα που ζουν κοντά στην θάλασσα, έχουν καλύτερη υγεία και ευεξία. Μπορεί να μην μένεις κοντά στην θάλασσα, μπορείς όμως να προγραμματίσεις τις διακοπές σου εκεί και να κάνεις τα εξής:

1.Άκουσε τον ήχο από τα κύματα

Ο Orfeu Buxton, καθηγητής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania υποστηρίζει πως αυτοί οι αργοί και επαναλαμβανόμενοι ήχοι στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλό σου να χαλαρώσει. Έτσι εσύ νιώθεις μία ηρεμία. Είναι σαν να λες στον εαυτό σου διαρκώς να μην ανησυχεί. Ο ήχος των κυμάτων σε οδηγεί σε ένα στάδιο διαλογισμού που θεραπεύει, ενδυναμώνει και αδειάζει το μυαλό σου.

2.Κοίταξε το μπλε

Σύμφωνα με έρευνες, τα διαφορετικά χρώματα σε επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο ψυχολογικά, συναισθηματικά και σωματικά. Για παράδειγμα το μπλε χρώμα σου δημιουργεί μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας και το Global Healing Center σε συμβουλεύει να περιβάλλεσαι από το μπλε, καθώς έτσι μειώνεις το στρες.

Την ίδια άποψη έχει και ο κλινικός ψυχολόγος Richard Shuster, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει πως όταν κοιτάζεις την θάλασσα, αλλάζει η συχνότητα των κυμάτων του εγκεφάλου σου, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι σε μία κατάσταση παρόμοια με εκείνη του διαλογισμού.

3.Μύρισε το άρωμα της θάλασσας

Όταν είσαι στην παραλία και παίρνεις βαθιές αναπνοές οι πνεύμονές σου γεμίζουν θαλασσινό αέρα, το μυαλό σου χαλαρώνει και ηρεμεί και η διάθεσή σου αυτόματα φτιάχνει.

4.Νιώσε την άμμο κάτω από τα πόδια σου

Περπάτησε ξυπόλητος στην άμμο. Η επαφή με το χώμα έχει τεράστια οφέλη για το μυαλό και το σώμα σου. Γιατί; Σύμφωνα με έκθεση του Journal of Alternative and Complementary Medicine, το έδαφος έχει αρνητικό φορτίο. Έτσι, όταν εσύ περπατάς ξυπόλητος, το σώμα σου έρχεται σε επαφή με αυτό το φορτίο και δημιουργεί γείωση με πολλά οφέλη αποφόρτισης για τον οργανισμό σου.

Διάβασε ακόμα:

“Grounding” Υιοθέτησε Την Τεχνική Που Διώχνει Το Στρες!

Πώς Και Γιατί Το Καλοκαίρι Κάνει Καλό Στην Υγεία Σου

Author(s)

  • Anne Gherini

    συγγραφέας

    Η Anne Gherini είναι συγγραφέας.