Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Τι κάνει τα ηλεκτρικά πατίνια τόσο δημοφιλή.
– Τι είναι τα geofences.


Αν μένεις στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα κάπου τα έχει πάρει το μάτι σου. Μπορεί να τα έχεις δει δίπλα σε μία στάση του μετρό, σε μία κεντρική πλατεία ή ακόμα και κάτω από το σπίτι σου. Βρίσκονται στην κυριολεξία παντού! Αλήθεια μήπως έχεις υποκύψει κι εσύ στον πειρασμό να τα δοκιμάσεις; Κι αν ναι, σε εξυπηρετούν;

Πώς λειτουργούν

Πάρα πολύ απλά. Κατεβάζεις ένα application, το συνδέεις με την χρεωστική σου κάρτα και αγοράζεις πόντους. Το κόστος είναι χαμηλό και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, έστω για μία βόλτα, έτσι για τη δοκιμή! Το σημαντικότερο είναι να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσεις, γιατί τα πατίνια, ανάλογα με την εταιρεία στην οποία ανήκουν, λειτουργούν διαφορετικά. Οπότε, οι οδηγίες χρήσης είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψεις να μελετήσεις. Επίσης, πρέπει να προσέξεις πού θα το παρκάρεις, καθώς ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει και για αυτά.

Τι να προσέξεις

Πρέπει να ομολογήσω ότι οι δρόμοι δεν είναι φτιαγμένοι για πατίνια! Οι κεντρικές λεωφόροι με μεγάλη κίνηση, ειδικά τις ώρες αιχμής, δεν αποτελούν την ιδανική επιλογή. Μάλιστα, οι εταιρείες που τα παρέχουν σκοπεύουν να δημιουργήσουν geofences. Τα geofences είναι εικονικοί φράχτες μέσω gps, οι οποίοι θα δημιουργούν όρια γύρω από τις κεντρικές οδούς αποτρέποντας την είσοδο των πατινιών σε αυτές. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, έχει μειωθεί και η ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν στα 20 χλμ/ώρα. Ωστόσο, οι κακοτεχνίες των δρόμων ίσως κάνουν λίγο δύσκολη τη βόλτα σου. Σίγουρα, αν η ισορροπία ανήκει στα χαρακτηριστικά σου, τότε εδώ θα σου φανεί πολύ χρήσιμη, καθώς απαιτείται για να αποφύγεις τις πτώσεις. Ακόμα, η χρήση τους προϋποθέτει καλά αντανακλαστικά και προσοχή, ενώ διαθέτουν κουδουνάκι και φως για τις β��αδινές σου εξορμήσεις. Τέλος, μπορείς να προμηθευτείς ένα κράνος για την ασφάλειά σου!

Γιατί να επιλέξεις τα ηλεκτρικά πατίνια

Αρχικά, αποτελούν ένα οικολογικό μέσο, καθώς λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια. Οπότε, είναι μία έξυπνη και οικονομική εναλλακτική για να πας στο γραφείο αποφεύγοντας το αυτοκίνητό σου. Ακόμα, τώρα που ο καιρός βελτιώνεται, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για μία βόλτα στην πόλη, βραδινή ή και πρωινή, αλλά πάντα με το αντηλιακό σου! Δεν θα αντιμετωπίσεις τόση κίνηση και θα απολαύσεις την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Είναι γρήγορα και δεν απαιτούν κάποια σωματική δραστηριότητα, αν η άσκηση δεν είναι το καλύτερο σου.

Είτε σου αρέσουν, είτε όχι, τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας πολλών από εμάς, καθώς τα συναντάμε πολύ συχνά. Θα είναι άραγε και αυτά μία μόδα που θα περάσει; Ο χρόνος θα δείξει.

Διάβασε ακόμα:

Όλοι Οι Λόγοι Για Να Ξεκινήσεις Ποδήλατο Τώρα

Ένας Φυσικοθεραπευτής Σου Λέει Πώς Να Προστατέψεις Τη Μέση Σου Όταν Οδηγείς

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.