Τόσα πολλά αναρίθμητα τις περισσότερες φορές συναισθήματα μας κατακλύζουν όλο αυτόν τον καιρό που βιώνουμε την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητά μας, στην ζωή μας. Νιώθουμε εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι. Είμαστε απομονωμένοι από τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τη δουλεία μας. Μας έχει απαγορευτεί η φυσική επαφή, το φιλί, η αγκαλιά, ο χαιρετισμός. Μέσα μας κυριαρχεί ο φόβος, η αβεβαιότητα, η ανησυχία. Γινόμαστε νευρικοί και γεμίζουμε από θυμό. Συναντάμε ανθρώπους και αναπτύσσουμε φοβία επαφής. Βομβαρδιζόμαστε από άσχημα νέα, άσχημες εικόνες. Ακούμε καθημερινά τον θάνατο των συνανθρώπων μας. Ο κίνδυνος είναι συλλογικός.

Ο κορωνοϊός αποτελεί μια απειλή, έναν κίνδυνο. Για αυτό το λόγο, ο καθένας μας έδειξε υπευθυνότητα και στάθηκε δυνατός να περιορίσει όλα τα αγαθά μιας ζωτικής καθημερινότητας και αποφάσισε να περιορίσει την εξάπλωση αυτού του ιού. Φυσικά και δέχεται τις ψυχολογικές επιπτώσεις όλου αυτού.

Πώς θα αντιδράσουμε μόλις τελειώσει όλο αυτό; Σε αυτό δεν έχουμε μια απάντηση. Είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να αναλογιστούμε, να αναγνωρίσουμε, να αποδεχτούμε και στο τέλος να αντιδράσουμε σωστά. Είναι στο χέρι μας να διαπεράσουμε την πύλη του εαυτού μας και να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν νιώθουμε ελεύθεροι, αφού μας έχουν περιορίσει τις κινήσεις μας, όμως αυτό γίνεται μόνο σωματικά. Η ψυχή μας είναι ελεύθερη. Όλος αυτός ο εγκλεισμός μας δείχνει ξεκάθαρα πως η δύναμη θα προέλθει από μέσα μας, από την ψυχή μας. Από εκεί θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε και να ρυθμίσουμε τα συναισθήματά μας.  Δεν αποτελεί αδυναμία να αισθανόμαστε φόβο, άγχος, στρες. Μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Διάβασε περισσότερες ειδήσεις από τον ΑΝΤ1 στο ant1news.gr.

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Χωρίς σοβαρά ψυχικά προβλήματα όσοι νόσησαν βαριά

Τα 3 μαθήματα της καραντίνας

Author(s)

  • Το ενημερωτικό site του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, με όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.