Τα κρίσιμα ζητήματα στην υγεία των γυναικών στην Ευρώπη, που συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές της ΕΕ για την υγεία και για την ισότητα των φύλων, ανέδειξε η ειδική εκδήλωση «Gender in health: challenges for a healthier future for women inEurope» που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Europa Donna Hellas  Έλενα Κουντουρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτικών και θεσμικών φορέων της Ελλάδας και της ΕΕ,  ιατροί και διακεκριμένοι επιστήμονες, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Europa Donna Hellas. 

Η Πρόεδρος της Europa Donna Hellas, Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκε στις ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ευρώπη σε θέματα υγείας, κάνοντας ειδική μνεία στις πιο ευάλωτες ομάδες γυναικών, ενώ υπογράμμισε ως προτεραιότητα την ένταξη των θεμάτων της υγείας των γυναικών στην κορυφή της ατζέντας της υγείας της ΕΕ και των κρατών-μελών, και την ενσωμάτωση στις πολιτικές της διάστασης της ισότητας των φύλων. “Υπάρχει ανάγκη ενδυνάμωσης της ευρωπαϊκής προσέγγισης σε κάθε στάδιο: στην πρόληψη και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, τον τακτικό έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση, την θεραπεία, την φροντίδα, την επανένταξη των ασθενών στην κανονικότητα και την υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν θέματα και παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν στις προκλήσεις και τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη σύγχρονη κοινωνία και ειδικότερα στον τομέα τις υγείας.

Διάβασε ακόμα:

Βρες Τον Αυθεντικό Σου Εαυτό

Η Ιστορία Του 4λεπτου Μιλίου Που Έσπασε Όλα Τα Ρεκόρ Αποδεικνύει Τη Δύναμη Της Πίστης

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.