Συμβουλή #3: Η Υγεία Σου Έχει Προτεραιότητα

Θεωρείς την υγεία σου δεδομένη, μέχρι την στιγμή που εμφανίζεται ένα πρόβλημα. Νιώθεις κούραση, αλλά δεν σκέφτεσαι να αρχίσεις την γυμναστική, να αρχίσεις να τρέφεσαι σωστά ή να κάνεις κάτι για να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου. Κι όμως πρέπει να δίνεις μεγάλη σημασία στην ευεξία σου γιατί έχεις ευθύνη απέναντι στο σώμα σου. Η υγεία σου πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά σου και δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να γίνεται εις βάρος του εαυτού σου.

Ακολουθούν 4 μικρά αλλά σημαντικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις την υγεία σου:

1.Η καθημερινή άσκηση, η ενυδάτωση, η σωστή διατροφή και ο επαρκής ύπνος είναι τα τέσσερα σημαντικότερα πράγματα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

2. Προσδιόρισε τα προβλήματα σου και φτιάξε ένα πλάνο με όλα όσα πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία σου και τα επίπεδα ενέργειάς σου.

3. Ενημερώσου για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το σώμα και την ευεξία σου. Για παράδειγμα με ποιον τρόπο επηρεάζει το φαγητό το σώμα σου ή ποια συμπληρώματα διατροφής θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν.

4. Κάνε εξετάσεις μία φορά τον χρόνο. Μην παραμελείς την πρόληψη, φρόντιζε το σώμα και τον εαυτό σου και δείξε τους σεβασμό. Να είσαι σίγουρος ότι θα στο ανταποδώσουν.

Η υγεία σου πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά σου και δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να γίνεται εις βάρος του εαυτού σου.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.