To 2014, η Samsung συνεργάστηκε με την Ellen DeGeneres στα Oscars για τη λήψη μιας από τις πιο διάσημες selfies στον κόσμο. Το 2019, θέτει νέα πρότυπα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας κινητών συσκευών, δίνοντας στη γενιά της selfie, πρόσβαση στην απόλυτη, εξωπραγματική λήψη. Ποια είναι αυτή; Η πρώτη selfie στο διάστημα!

Πρόκειται για μια τολμηρή, εξωπραγματική αποστολή της εταιρείας. Ένα από το κινητά της τηλέφωνα, το Galaxy S10 5G, θα ταξιδέψει στην στρατόσφαιρα για να δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να στείλουν το πρόσωπό τους στο διάστημα. 

Το πρόσφατο εξωπραγματικό τεχνολογικό κατόρθωμα της εταιρείας περιλαμβάνει την αποστολή ενός κινητού τηλεφώνου στη στρατόσφαιρα με τη χρήση ενός αερόστατου υψηλής πίεσης με ήλιον. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν τη δική τους SpaceSelfie, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο Κέντρο Ελέγχου της Samsung στο https://samsung-spaceselfie.com/gr/el/.

Μάλιστα, θα έχουν καλή παρέα καθώς το μοντέλο, ηθοποιός και γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, Cara Delevingne ανακοινώθηκε ως το πρόσωπο της αποστολής «SpaceSelfie» της Samsung. 

Οι φωτογραφίες, μετά από τυχαία επιλογή, θα προβληθούν στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τη μοναδική θέα της Γης για φόντο. Αυτή η φωτογραφία θα σταλεί πίσω στη Γη, στον κάτοχό της για κοινοποίηση στα social media. 

Η Cara Delevingne πρωτοπορεί στην SpaceSelfie αποστολή

Όπως ίσως καταλάβες η διάσημη ηθοποιός είναι ο πρώτος άνθρωπος της Samsung SpaceSelfie, που θα δει τη selfie του στο διάστημα και προσκαλεί όλους τους χρήστες κοινωνικών δικτύων να συμμετέχουν στην αποστολή.

Ανακοίνωσε την αποστολή στο προφίλ της στο Instagram, με τη βοήθεια ενός απρόσμενου επισκέπτη. Ενός αστροναύτης της παρέδωσε το προαναφερθέν κινητό τηλέφωνο για να βγάλει την πρώτη SpaceSelfie στον κόσμο.

Η ίδια μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αγαπώ την ιδέα του ταξιδιού στο διάστημα. Ανυπομονώ να ηγηθώ της αποστολής SpaceSelfie και να γίνω ο πρώτος άνθρωπος που θα στείλει μια selfie στο διάστημα. Ήδη έχω διάφορες σκέψεις για το πώς θα βγάλω την καλύτερή μου selfie και ανυπομονώ να δω πώς θα ανταποκριθούν οι followers μου στην πρόκληση να στείλουν το πρόσωπό τους στο διάστημα». 

Πώς πραγματοποιείται η αποστολή στο διάστημα

Ένα αερόστατο υψηλής πίεσης μεγάλου υψόμετρου, με μέγεθος όσο μισό γήπεδο μπάσκετ (10,5μ.Χ18μ) θα απογειωθεί από μια ειδική πλατφόρμα στη Νότια Ντακότα των Η.Π.Α., μεταφέροντας τη συσκευή S10 5G της Samsung, μέσα σε μια ειδική κατασκευή, φτάνοντας στα 64.900 πόδια. 

Η κατασκευή είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, λαμβάνοντας υπόψη την κυρτότητα της Γης και το ανακλαστικό φως του ήλιου, του οποίου η ενέργεια τροφοδοτεί την κατασκευή και το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο της Samsung. 

Πίσω στη Γη, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια φωτογραφία του προσώπου τους στο διάστημα, βγάζοντας μια selfie με το smartphone τους και ανεβάζοντάς την στο Κέντρο Ελέγχου της Samsung στο https://samsung-spaceselfie.com/gr/el/ .

Δύο εξειδικευμένες εφαρμογές αναπτύχθηκαν για την υλοποίηση του SpaceSelfie. Η πρώτη είναι μια εφαρμογή ελέγχου που δημιουργήθηκε για την αποστολή και λήψη selfies μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και της ειδικής κατασκευής. Η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε για το S10 5G, ώστε να επικοινωνεί με την κάμερα στην κατασκευή και να δίνει εντολή για να τραβήξει φωτογραφία της selfie που εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής. Στη συνέχεια, η εφαρμογή του S10 δίνει εντολή στην πρώτη εφαρμογή να στείλει τη φωτογραφία πίσω στη Γη και από εκεί αποστέλλεται απευθείας στον καταναλωτή.

H προετοιμασία για το ταξίδι 

Tι θέλει να αποδείξει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με όλο αυτό το εγχείρημα; Ότι έχει δημιουργήσει ένα smartphone τόσο ανθεκτικό που μπορεί να ανταπεξέλθει στις εχθρικές συνθήκες και στην πίεση που επικρατεί στο διάστημα, χωρίς επιπλέον μόνωση ή περίβλημα.  

Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, το S10 υπεβλήθη σε αυστηρές δοκιμές πριν την εκτόξευση και μπόρεσε να αντέξει θερμοκρασία μέχρι -65°C. Η οθόνη του δοκιμάστηκε, επίσης, για να διασφαλιστεί πως δεν θα παρουσιάσει συμπύκνωση ή ρωγμές σε μεγάλα υψόμετρα.

Μέσω του project “SpaceSelfie”, η Samsung επιδεικνύει το πρωτοποριακό της πνεύμα και θέτει νέα πρότυπα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας κινητών συσκευών. 

Για επιπλέον πληροφορίες επισκεφτείτε το https://samsung-spaceselfie.com/gr/el/.

Διάβασε ακόμα:

Αρκεί Μια Κούκλα, Για Να Γίνει Μια Γυναίκα Αστροναύτης;

Πώς Μία Μπάλα Μπορεί Να Αλλάξει Τον Κόσμο