Συμβουλή #29: Η Ευτυχία Κρύβεται Μέσα Σου 

Δοκίμασε να πληκτρολογήσεις τη λέξη “ευτυχία” σε μία μηχανή αναζήτησης. Εκατομμύρια σύνδεσμοι θα εμφανιστούν και θα δεις δεκάδες συμβουλές, συμπεριφορές και ασκήσεις που θα σου εξηγούν βήμα βήμα πώς να γίνεις πιο ευτυχισμένος.

Τι είναι όμως η ευτυχία; Ίσως νομίζεις κι εσύ ότι είναι ένα συναίσθημα που σε κατακλύζει όταν κάτι θετικό συμβαίνει στη ζωή σου. Θεωρείς δηλαδή ότι η ευτυχία σου εξαρτάται από συνθήκες ή γεγονότα πέρα από εσένα και πέρα από τον δικό σου έλεγχο. Συνεπώς την αναζητάς σε επιτεύγματα και υλικά αγαθά. Ξέρεις κάτι όμως; Κάνεις λάθος. Η ευτυχία κρύβεται μέσα σου. Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις σε αυτήν και θα μπορείς να την προσφέρεις όχι μόνο σε εσένα, αλλά και στους γύρω σου.

Να είσαι ευτυχισμένος, όχι γιατί όλα γύρω σου είναι καλά, αλλά γιατί εσύ βλέπεις το καλό σε όλα – Ντέιλ Παρτριτζ

Εμείς σου προτείνουμε να κάνεις τα εξής:

1.Σταμάτησε να ψάχνεις την ευτυχία στα υλικά αγαθά. Ψάξε μέσα σου. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις σήμερα κιόλας για να ξεκλειδώσεις την χαρά και την καλοσύνη στη ζωή σου και τη ζωή των δικών σου ανθρώπων.

2. Να θυμάσαι ότι η ευτυχία είναι στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι αρκεί κάτι πολύ μικρό για να φωτίσει τη ζωή σου και να τη γεμίσει με νόημα.

3. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι εγωκεντρικά και δες πέρα από τον εαυτό σου. Σκέψου πώς μπορείς να προσφέρεις γύρω σου. Κάθε πράξη καλοσύνης θα σου δώσει μία νέα οπτική.

4. Άρχισε να βλέπεις το καλό σε όλα. Το ποτήρι είναι μπροστά σου και είναι στη δική σου κρίση αν θα το δεις μισοάδειο ή μισογεμάτο.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.