Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ποια είναι η προϋπόθεση για μία υγιή σχέση.
– Σε ποιες ερωτήσεις πρέπει να απαντήσεις.


Για εσένα που συνειδητά επιλέγεις αυτήν την περίοδο να δημιουργήσεις μια σχέση αγάπης με προοπτικές, θεωρώ σημαντικό να διαβάσεις για μια πολύ σημαντική προυπόθεση που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη σχέση σου. Ποια είναι αυτή; Η προσωπική σου ευτυχία.

Όταν γνωρίζεις κάποιον και κάνεις σχέση μαζί του, στην αρχή της γνωριμίας συνήθως κυριαρχούν ο ενθουσιασμός, το πάθος και η έλξη. Μετά από μερικούς μήνες, όμως, ίσως παρατηρήσεις ότι υπάρχει μια αλλαγή σε αυτές τις ιδανικές συνθήκες του πρώτου καιρού. Πλέον δεν υπάρχει ο έντονος ενθουσιασμός και η διεκδίκηση. Τι μπορεί να συμβεί για να συνεχίσει να υπάρχει ενέργεια στη σχέση σου; Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι έχεις κάνει μια συνειδητή επιλογή του συγκεκριμένου συντρόφου, βάσει των αξιών σου και των χαρακτηριστικών που αναζητάς σε αυτόν, τότε σημασία έχει όχι μόνο η έλξη που νιώθεις για αυτόν, αλλά και πώς νιώθεις εσύ γενικότερα για τον εαυτό σου και σε τι βαθμό νιώθεις ικανοποίηση από τη ζωή σου ανεξάρτητα από τον συντροφό σου.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη σχέση αγάπης, φροντίζεις πρώτα την προσωπική σου ευτυχία.

Για να καταλάβεις πώς ακριβώς αντανακλά αυτή η σχέση στη σχέση σου θα πρέπει να κάνεις ένα τεστ αυτογνωσίας.

Ορίστε λοιπόν πώς μπορείς να ξεκινήσεις

Αν υποθέταμε ότι δεν υπήρχε αυτή η σχέση στη ζωή σου τη δεδομένη περίοδο, πώς θα απαντούσες σε αυτές τις ερωτήσεις;

Πόσο χαρούμενος/η είμαι αυτήν την περίοδο της ζωής μου γενικότερα;

Πόσο ικανοποιημένος/η είμαι με την επαγγελματική μου εξέλιξη;

Πώς εξελίσσομαι σε προσωπικό επίπεδο, θέτοντας στόχους και πετυχαίνοντάς τους;

Πόσο ικανοποιημένος/η είμαι με τις σχέσεις μου σε κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο;

Πόσες δραστηριότητες κάνω που απολαμβάνω;

Σε περίπτωση που απαντήσεις θετικά στις περισσότερες από τις προηγούμενες ερωτήσεις, τότε σίγουρα διανύεις μια χαρούμενη περίοδο της ζωής σου και νιώθεις ικανοποίηση. Θα πρέπει, λοιπόν, να μάθεις ότι αυτή η θετική σου ενέργεια και ικανοποίηση είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει πολύ θετικά και τη σχέση σου. Αντίστοιχα θέσε τις ίδιες ερωτήσεις στο σύντροφό σου. Ή μπορείς να απαντήσεις εσύ για αυτόν με βάση τα βασικά συμπεράσματα που έχεις βγάλει γι’ αυτόν. Με τις εκτιμώμενες απαντήσεις θα καταλάβεις πώς επηρεάζει η δική του ενέργεια τη σχέση σας.

Το συμπέρασμα σε κάθε περίπτωση είναι το εξής: αν θέλεις να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη σχέση αγάπης, φροντίζεις πρώτα την προσωπική σου ευτυχία και μετά αξιολογείς τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει ή που σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε σχέση, χρησιμοποιώντας τις παραπάνω ερωτήσεις!

Διάβασε ακόμα:

Μήπως Έχεις Εγκλωβιστεί Σε Μια Σχέση Ανάγκης;

Σχέση Χωρίς Αγάπη; Γιατί Να Πεις Όχι

Author(s)

  • Μήνα Ταλιάκη

    Relationship Coach

    Η Μήνα Ταλιάκη είναι πιστοποιημένη Coach (PCC) από το International Coaching Federation. Ασχολείται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά με την πρακτική του Life & Business Coaching, κάνοντας one-to-one συνεδρίες και ομαδικά σεμινάρια. Έχει πραγματοποιήσει 3.000 ώρες συνεδριών σε ατομικό και εταιρικό επίπεδο και έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές και τις καριέρες εκατοντάδων ανθρώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.