Καίγοντας το μυαλό με σκέψεις, ακόμα και μεταμεσονύκτιες ώρες, για έναν μισθό, οι πολυάριθμες μετακινήσεις και οι συντριπτικές επαγγελματικές ευθύνες, είναι όλοι παράγοντες που μας κουράζουν, μας εξαντλούν και μας εκνευρίζουν.

Το πραγματικό δίλημμα είναι όταν επιδεικνύουμε περήφανα την επαγγελματική εξουθένωση ως ένδειξη σκληρής δουλειάς. Αντί να λαμβάνουμε τα δέοντα μέτρα για την πρόληψη και την ανακούφιση της εξουθένωσης, το θεωρούμε «παράσημο» για επιτεύγματα και αναπόφευκτο για την ανάπτυξη.

Αλλά, είναι πραγματικά απαραίτητο; Σκέψου, είναι; Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να απολαύσει τη στιγμή με την πραγματική της έννοια; Γιατί παραμελούμε τα σημάδια που μας λένε να σταματήσουμε, να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να κάνουμε επαναφορά;

Ας εξετάσουμε αυτήν την ατζέντα για να αλλάξουμε αυτήν την τάση. Ας ομαλοποιήσουμε τα διαλείμματα για προσωπική φροντίδα και συναισθηματική ευεξία. Τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας βελτιώνουν την εστίαση, την παραγωγικότητα και αποτρέπουν την εξάντληση.

Ας μάθουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και τη φροντίδα του εαυτού μας, πριν αδιαθετήσουμε και αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια. Είναι καλό να δουλεύεις σκληρά και να υλοποιείς τα όνειρα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις πότε να δουλεύεις και πότε να ξεκουράζεσαι.

Μόνο τότε μπορείτε να απολαύσετε τους καρπούς του κόπου σας. Επίσης, ένα καλά ξεκούραστο μυαλό και ένα υγιές σώμα είναι τα βασικά συστατικά για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου σε οποιονδήποτε τομέα. Επομένως, πρέπει να μάθετε να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας μετά από μια κουραστική μέρα.

Μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε την τάση ότι η «αποστράγγιση» ψυχής και σώματος δεν χρειάζεται να πηγαίνει παράλληλα με την ανάπτυξη. Η επιτυχία μετριέται μέσω των επιτευγμάτων και της ευεξίας. Η πίεση σε διάφορους τομείς της ζωής μας πρέπει να συνοδεύεται από παύσεις για χαλάρωση και ξεκούραση, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά με καλύτερη προοπτική και ενθουσιασμό.

Αρχική δημοσίευση από τον Σταύρο Μπαρούτα στο epixeiro.gr.

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.