Απόκτησε και πάλι σφριγηλή επιδερμίδα με την πιο πρωτοποριακή θεραπεία στο χώρο στης αισθητικής ιατρικής, το HIFU. Πρόκειται για μια σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδο που αναδιαμορφώνει πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αποτελώντας μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να κάνουν facelifting.

Η τεχνολογία του βασίζεται στη στοχευμένη διείσδυση υπερήχων υψηλής έντασης στους ιστούς του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται σύσφιξη και ανόρθωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι απόλυτα ασφαλής, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται αυτή η θεραπεία;

Το HIFU απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών. Ουσιαστικά συστήνεται, όταν αρχίσουν να παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης σε πρόσωπο, λαιμό ή σώμα. Άτομα μεταξύ 40 και 60 ετών είναι ιδανικοί υποψήφιοι, καθώς τότε οι λειτουργίες του οργανισμού έχουν αρχίσει να φθίνουν. Η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη και για όσους έχουν κάνει face lifting και θέλουν να παρατείνουν τα αποτελέσματα της επέμβασης.

Τι επιτυγχάνουμε με το HIFU;

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά καθώς μέσω της συγκεκριμένης θεραπείας μπορούμε να επιτύχουμε:

  • Σύσφιξη του δέρματος.
  • Επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.
  • Βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας.
  • Λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου και του πιγουνιού.

Πώς λειτουργεί;

Χάρη στους υπερήχους υψηλής έντασης και στη θερμότητα που δημιουργείται βαθιά στο δέρμα και όχι μόνο στην επιφάνεια, ενισχύεται το κολλαγόνο που ήδη υπάρχει, ενώ παράλληλα πυροδοτείται η παραγωγή νέου. Οι υπέρηχοι στοχεύουν με ακρίβεια στο επιπολής μυοαπονευρωτικό σύστημα SMAS, δηλαδή στην στιβάδα ακριβώς κάτω από το δέρμα, στην περιοχή που επεμβαίνουμε και στην περίπτωση του face lifting, συρρικνώνοντάς το. Αυτή η συρρίκνωση εξασφαλίζει και την διάρκεια της ανόρθωσης των ιστών. Το HIFU είναι μια αναίμακτη μέθοδος, η οποία πραγματοποιείται χωρίς τομές, άρα δεν μένουν ουλές ή σημάδια. 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται αντιληπτά μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίας και συνεχίζουν να βελτιώνονται για τους επόμενους 6 μήνες. Διαρκούν συνολικά από 1 μέχρι 2 χρόνια. Συνήθως πραγματοποιείται μια (1) εφαρμογή σε πρόσωπο ή λαιμό, ενώ στο υπόλοιπο σώμα μπορεί να χρειαστεί και μια δεύτερη με μεσοδιάστημα ενός με ενάμιση μήνα. 

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Το HIFU μπορεί να συνδυαστεί με θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος, το PRP, το dermapen 4, το botox ή τα fillers προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr.

Διάβασε ακόμα:

Τι θα ήθελαν να γνωρίζουν οι Έλληνες για να προστατευτούν καλύτερα από τον ιό;

Στάση ύπνου: Το κλειδί για καλύτερη υγεία

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.