Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί η πρωινή γυμναστική σε βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες.
-Πώς σε βοηθά το πρωινό περπάτημα.


Ξέρεις ότι η άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και ότι τον κρατά σε εγρήγορση για ώρες. Γιατί, λοιπόν, να μη θέσεις τις μηχανές σου σε λειτουργία από το πρωί;

Με αυτόν τον τρόπο, ο μεταβολισμός θα δουλεύει – και φυσικά θα καίει θερμίδες για ώρες αργότερα,  ενώ εσύ θα κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου. Aυτός ο λόγος μπορεί να είναι από μόνος του αρκετός, για να αρχίσεις να γυμνάζεσαι το πρωί. Ακολουθούν και τρεις ακόμα, που θα σε κάνουν να σκεφτείς ξανά να εντάξεις τη γυμναστική στο πρωινό σου πρόγραμμα!

Ρυθμίζει καλύτερα την όρεξή σου

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σπαταλάς πολλή ενέργεια, εξαντλώντας τα αποθέματά σου, τα οποία προσπαθείς να αναπληρώσεις με πολλά ενδιάμεσα ή μεγάλα γεύματα. Με την πρωινή προπόνηση είναι πιο πιθανό ότι θα ρυθμιστεί καλύτερα η όρεξή σου, οπότε δε θα πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός που προκαλείται από την πρωινή άσκηση, δημιουργεί αυξημένη καύση θερμίδων μέσα στην ημέρα, πράγμα το οποίο αποτρέπει και την αύξηση του σωματικού βάρους.

Φτιάχνει τη διάθεσή σου

Όσοι γυμνάζονται συστηματικά το πρωί νιώθουν ένα αίσθημα ευεξίας και αναζωογόνησης. Η πρωινή άσκηση θα σε χαλαρώσει από το στρες, θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την πίεση της καθημερινότητας με χαμόγελο.

Ο αυξημένος μεταβολισμός που προκαλείται από την πρωινή άσκηση, δημιουργεί αυξημένη καύση θερμίδων μέσα στην ημέρα. 

Σε βοηθά να τηρείς τα διατροφικά όρια

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, γυναίκες που κάνουν 45 λεπτά έντονο περπάτημα το πρωί, ενδίδουν σε λιγότερες διατροφικές παρασπονδίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε σχέση με όσες δεν κάνουν καθόλου γυμναστική. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν ξεκινάς την ημέρα σου κάνοντας γυμναστική, υιοθετείς μια συνήθεια που σε ενθαρρύνει να διατηρείς ένα γενικότερο υγιεινό life style καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Μάθε περισσότερα στο site της Ιωάννας Λαουμτζή www.ioannalaoumtzi.gr

Διάβασε ακόμα:

Η Απλή Λύση Για Ενίσχυση Της Προπόνησης 

Ένας Καθηγητής Ιατρικής Εξηγεί Πώς Η Άσκηση Ενισχύει Τη Λειτουργία Του Εγκεφάλου

 

 

Author(s)

  • Ιωάννα Λαουμτζή

    Επικεφαλής Προπονήτρια

    Η Ιωάννα Λαουμτζή είναι επικεφαλής προπονήτρια, πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με διπλή ειδίκευση στο αθλητικό management και το θαλάσσιο σκι. Η πολυετής εμπειρία της σε μεγάλα fitness studios και health clubs, οι συνεχείς μετεκπαιδεύσεις σε νέες φόρμες training και ειδικότερα στους τομείς της φυσιολογίας και της ψυχολογίας, σε συνδυασμό με την άσκηση, την οδήγησαν στην ίδρυση του IL Exclusive Fitness.