Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών στις 16 Οκτωβρίου του 1945. Θέμα της φετινής ημέρας αποτελούν οι δράσεις  για μία καλύτερη διατροφή και μία καλύτερη ζωή. Προς την κατεύθυνση αυτή η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνη, διοργανώνει ολοήμερη εκδήλωση με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Με κεντρικό σύνθημα “ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ – ΘΩΡΑΚΙΖΩ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΥ!”, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ανήμερα το Σάββατο 16/10 με ποικίλες εκδηλώσεις. Είναι γνωστό ότι τροποποιήσεις στον τρόπο διατροφής επιφέρουν ως αποτέλεσμα ένα καλά θωρακισμένο ανοσοποιητικό, γεγονός που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο ενόψει της ενίσχυσης του οργανισμού έναντι της COVID-19.

Ενήλικες και παιδιά μπορούν από το πρωί να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Προμπονά 27, Ριζούπολη, ΑΘήνα) για ένα ΔΩΡΕΑΝ πλήρες Διατροφολογικό Check Up και στη συνέχεια να λάβουν υπεύθυνες διατροφικές οδηγίες και συμβουλές από εξειδικευμένους διατροφολόγους.

Στα πλαίσια της ολοήμερης εκδήλωσης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ εξατομικευμένες συνεδρίες, οι οποίες θα έχουν ως άξονες:

  • Διατροφολογικό Check Up και εκπαίδευση
  • Σωματομετρήσεις και Λιπομετρήση
  • Αξιολόγηση και εκτίμηση διατροφικού κινδύνου

Ξεχωριστή θέση στους εθελοντές που θα στελεχώσουν το επιστημονικό προσωπικό κατέχουν οι Διατροφολόγοι που έχουν αποφοιτήσει ή συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Κλάδου Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) MASTER NUTRITIONIST IN SPORTS NUTRITION και MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION. Επιπλέον, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στην Κοινότητα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για μία πλήρη διατροφολογική ενημέρωση.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα. Μετά από πολύχρονη παρουσία στο ελληνικό διατροφικό γίγνεσθαι και έχοντας συμβάλλει με επίκαιρες δράσεις στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού, δημιουργήθηκε ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) με σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή Ράπτη. Αναμενόμενη ώρα άφιξης της υφυπουργού ορίζεται η 12:00 μμ.

Μάθε περισσότερα εδώ.

Διάβασε ακόμα:

Η επίδραση της άσκησης στο μυαλό και την ψυχή μας

Καθημερινοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος έναντι της COVID-19

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.