Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιος είναι ο κανόνας των 90 λεπτών.
-Πόση ώρα πρέπει να κάνεις διάλειμμα.


Αν θέλεις να αλλάξεις την ημέρα σου, ξεκίνησε από το πρωί, την ώρα δηλαδή που είσαι περισσότερο παραγωγικός και αποδοτικός. Προγραμμάτισε τα πιο σημαντικά και δύσκολα τις πρωινές ώρες, όταν το μυαλό και το σώμα σου μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Ο κανόνας των 90 λεπτών που βασίζεται σε έρευνα που μελετησε την ενέργεια των ανθρώπων καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις.

Ο κανόνας των 90 λεπτών

Η βασική αρχή του κανόνα των 90 λεπτών είναι να ξεκινάς την ημέρα σου κάνοντας τα πιο σημαντικά πράγματα τα πρώτα 90 λεπτά της ημέρας σου.  Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερο επιτυχημένες και παραγωγικές τις ημέρες σου. 

Η κάθε σου ημέρα, χαρακτηρίζεται από κύκλους εσύ είτε εσύ κοιμάσαι είτε είσαι ξύπνιος. Σύμφωνα με έρευνα, κάθε κύκλος συντελείται κάθε 90-120 λεπτά και περιλαμβάνει ένα σημείο όπου βρίσκεσαι στο κορύφωμα της ενέργειάς σου και ένα ακόμα όπου νιώθεις εξάντληση.

Ο κανόνας των 90 λεπτών, σου δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτείς τις στιγμές, όπου η ενέργειά σου βρίσκεται στο κορύφωμά της.

Για να μπορέσεις μάλιστα να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του κανόνα των 90 λεπτών. Πώς; Δούλεψε για 90 λεπτά συνεχόμενα και στη συνέχεια κάνε ένα 20λεπτο διάλειμμα. Είναι απαραίτητο μετά από ένα διάστημα έντονης δουλειάς και θα σε βοηθήσει να αποδώσεις καλύτερα στη συνέχεια.

Η βασική αρχή του κανόνα των 90 λεπτών είναι να ξεκινάς την ημέρα σου κάνοντας τα πιο σημαντικά πράγματα τα πρώτα 90 λεπτά της ημέρας σου.

Πώς θα εφαρμόσεις τον κανόνα

Αρχικά προσδιόρισε το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να βάλεις προτεραιότητες, να περιορίσεις την όποια χρονοτριβή και να παρακολουθείς τους στόχους σου.

Μόλις προσδιορίσεις την πιο σημαντική δουλειά, συγκεντρώσου σε αυτήν, βάλε όλη σου την ενέργεια για να την πραγματοποιήσεις και προσπάθησε να μείνεις συγκεντρωμένος χωρίς να αφήσεις τίποτα και κανέναν να σου αποσπάσει την προσοχή – ούτε καν το κινητό σου.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις το πρωί. Ο κανόνας όμως των 90 πρώτων λεπτών θα σε βοηθήσει να είσαι πιο συγκεντρωμένος και να κάνεις πολλά περισσότερα από όσα πίστευες κατά την διάρκεια της ημέρας σου.

Ολοκληρώνοντας το πιο σημαντικό task σου, αποκτάς τεράστια ενέργεια και έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Γι’ αυτό πέρασε την ημέρα σου δουλεύοντας συγκεντρωμένος για 60-90 λεπτά και στη συνέχεια κάνε ολιγόλεπτα διαλείμματα για να αναζωογονήσεις το μυαλό σου: περπάτησε, άκουσε μουσική ή συνομίλησε με κάποιον.

Να θυμάσαι ότι ο τρόπος που ξεκινάς την ημέρα σου, καθορίζει όχι μόνο το υπόλοιπό της, αλλά και την συνολική αποδοτικότητά σου. Γι΄αυτό πρόσεξε πολύ τα 90 πρώτα λεπτά της. 

Διάβασε ακόμα:

Κάνε Το Πείραμα Και Βρες Ποιες Είναι Οι Πιο Παραγωγικές Σου Ώρες

Μάθε Πόσες Φορές Πρέπει Να Σηκωθείς Από Την Καρέκλα Του Γραφείου Σου Για Να Αυξήσεις Την Αποδοτικότητα Σου