Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι δώρα να κάνεις στον εαυτό σου.
-Κάθε πότε να τον επιβραβεύεις.


Όποιος και αν ήταν ο στόχος σου, σου αξίζει να επιβραβεύεις τον εαυτό σου επειδή κατάφερες να τον πετύχεις. Γιατί έτσι όχι μόνο απολαμβάνεις περισσότερο την επιτυχία σου και αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου, αλλά έχεις μεγαλύτερο κίνητρο να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και στην επόμενη πρόκληση. Γιατί έτσι θα έχεις κάτι να περιμένεις και θα είσαι πιο συγκεντρωμένος στον επόμενο στόχο σου.

Πριν αποφασίσεις όμως το πώς θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου θα πρέπει να έχεις σκεφτεί 3 πράγματα: την κατάλληλη στιγμή, την καταλληλότητα και το νόημα της επιβράβευσής σου.

Κατάλληλη στιγμή

Πότε θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου; Κάθε εβδομάδα; Κάθε μήνα ή όταν αγγίξεις τον στόχο σου; Αποφάσισε από πριν την κατάλληλη στιγμή και πρόσεξε. Μην αφήσεις μεγάλο διάστημα να μεσολαβήσει.

Καταλληλότητα

Θέλεις το δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου να είναι ανάλογο του επιτεύγματός σου. Το είδος του στόχου σου και ο βαθμός δυσκολίας του θα καθορίσει την σωστή επιβράβευση. Αλλά πρόσεχε μην τον επιβραβεύσεις με κάτι που θα σε κάνει να το μετανιώσεις ή να νιώσεις ενοχές.

Νόημα

Το πιο σημαντικό σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου, είναι αυτό που θα του προσφέρεις να έχει κάποιο νόημα για εσένα.

Κάθε σου νίκη μεγάλη ή μικρή είναι σημαντική. Γι΄αυτό μάθε να την απολαμβάνεις. 

Και τώρα που ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά και τις σωστές προϋποθέσεις, ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις με ποιον τρόπο θα επιβραβεύσεις τον εαυτό σου. 

Κάνε δώρο στον εαυτό σου

1.Απόλαυσε ένα ιδιαίτερο γεύμα

Υπάρχει κάποιο εστιατόριο που ήθελες πάντα να επισκεφτείς; Κάνε στον εαυτό σου δώρο ένα γεύμα σε αυτό. Ένα ξεχωριστό γεύμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να βγεις έξω. Μπορείς να παραγγείλεις κάτι από το αγαπημένο σου εστιατόριο ή να πεις σε κάποιον να σου φτιάξει κάτι ξεχωριστό. Αν πάλι αγαπάς το μαγείρεμα, ψώνισε τα απαραίτητα και φτιάξε αυτό που πάντα ήθελες.

2.Κάνε ένα διάλειμμα

Κάποιες φορές ο καλύτερος τρόπος να ανταμείψεις τον εαυτό σου είναι να κάνεις ένα διάλειμμα. Πήγαινε μία βόλτα ή κανόνισε ένα μεσημεριανό με έναν φίλο σου. Κάνε κάτι που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να σκεφτείς αυτό που κατάφερες και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Αν αυτό που κατάφερες ήταν πολύ σημαντικό και απαιτητικό, τότε σου αξίζουν διακοπές. Μία μικρή απόδραση είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

3.Αγόρασε κάτι που θέλεις

Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως για παράδειγμα μία ωραία κούπα, ένα καλλυντικό ή ένα ρούχο. Δοκίμασε όμως και το άλλο. Μετά από μία πολύ έντονη περίοδο άγχους και στρες δώσε στον εαυτό την δυνατότητα να χαλαρώσει σε ένα κέντρο χαλάρωσης.

4.Κοίτα τον καθρέφτη και πες συγχαρητήρια

Αυτό θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σου και θα σε κάνει να αισθανθείς υπερήφανος για αυτό που κατάφερες. Πες στον εαυτό σου “μπράβο” και προετοίμασέ τον για το επόμενο στοίχημα. Μπορείς να τα καταφέρεις.

Κάθε νίκη μεγάλη ή μικρή είναι σημαντική. Γι’ αυτό μάθε να την απολαμβάνεις. 

 

Διάβασε ακόμα:

Ο Συγγραφέας Τζέιμς Γουόρντ Σου Δείχνει 7 Βήματα Για Να Πετύχεις Τον Στόχο Σου

Win – Win. H Νοοτροπία Που Πρέπει Να Υιοθετήσεις Για Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου

Author(s)

  • Ο Kyle Brost είναι σύμβουλος αυτοβελτίωσης, προσωπικής εξέλιξης και επαγγελματικής ανάπτυξης.