Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί  οι γυναίκες με εμφανίσιμους άνδρες είναι λιγότερο ευτυχισμένες.
– Ποιοι είναι πιο φροντιστικοί σύντροφοι με βάση την εμφάνιση.  


Είσαι ο τύπος που το πρώτο στο οποίο εστιάζεις κατά την επιλογή συντρόφου είναι η εμφάνιση; Ουπς, σου έχω νέα. Αν είσαι γυναίκα και τα κριτήριά σου για τον ιδανικό άντρα ξεκινούν με δηλώσεις του τύπου: ψηλός, γυμνασμένος, με πλούσια κόμη και πράσινα μάτια, θα πρέπει να μάθεις ότι ίσως δεν είναι αυξημένες οι πιθανότητές σου για μια μακροπρόθεσμα ευτυχισμένη σχέση, ακόμα κι αν τελικά βρεις τον άντρα των ονείρων σου (σοβαρά τώρα μόνο μια καλή εμφάνιση σου αρκεί;).

Τα ευρήματα, από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Body Image και διεξήχθη από δύο πανεπιστήμια, έρχονται να χτυπήσουν καμπανάκι στις γυναίκες σε ό,τι αφορά στους εμφανίσιμους συντρόφους. Τι ενδιαφέρον όμως έδειξε η έρευνα που διεξήχθη από το Florida University και το Southern Methodist University στο Τέξας; Ότι ο βαθμός της συνολικής ευτυχίας μιας γυναίκας στο πλαίσιο του γάμου εξαρτάται μεταξύ άλλων και από το ποια είναι η εμφάνιση του συζύγου της. Από το αν δηλαδή εκείνος είναι περισσότερο ή λιγότερο εμφανίσιμος. Ποιες, όμως, δήλωσαν πιο ευτυχισμένες; Εκείνες στο πλευρό των όμορφων ή μήπως όχι; Συνέχισε να διαβάζεις γιατί τα ευρήματα είναι πιθανόν να σε εκπλήξουν.

Πόσο ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες που παντρεύονται όμορφους

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών, οι γυναίκες που είχαν παντρευτεί συντρόφους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστούν εμφανίσιμοι ήταν λιγότερο ευτυχισμένες. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το ερωτηματολόγιο αποκαλύφθηκε ότι ήταν πιο αγχωμένες σχετικά με τη δική τους εμφάνιση και ανησυχούσαν περισσότερο για τα σημάδια του χρόνου και για το αν είναι αρκετά αδύνατες. Επιπλέον, είχαν πιο έντονη ανασφάλεια σχετικά με το πόσο πιστός ήταν ο σύντροφός τους και σε τι βαθμό μπορεί – λόγω της καλής του εμφάνισης – να ελκύει άλλες γυναίκες.

Δυστυχώς, αρκετές έρευνες, μεταξύ των οποίων και μία από το πανεπιστήμιο του Harvard, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι πιο εμφανίσιμοι άντρες οδηγούνται πιο εύκολα στο διαζύγιο, οπότε η ανησυχία των συζύγων τους πιθανόν να είναι βάσιμη. 

Κι εκείνες που παντρεύονται λιγότερο όμορφους

Τι έδειξε, όμως, η έρευνα όσον αφορά στις γυναίκες που είχαν παντρευτεί λιγότερο εμφανίσιμους άνδρες; Όπως επιβεβαίωσαν οι ίδιες οι γυναίκες, οι σύντροφοί τους σε αυτή την περίπτωση ήταν πιο δοτικοί, φροντιστικοί και πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Κι από την άλλη, οι ίδιοι οι άντρες επιβεβαίωσαν μια πιο έντονη διάθεση δέσμευσης απέναντι στη σύντροφό τους. Περιττό φυσικά να εξηγήσουμε γιατί οι γυναίκες αυτής της ομάδας δήλωναν περισσότερο ευτυχισμένες στη σχέση τους. Επειδή ένιωθαν πιο ασφαλείς.

Όλα όμως είναι σχετικά

Φυσικά, σε καμία περίπτωση όλα όσα διάβασες δεν αποτελούν τον κανόνα παρά μόνο μία ένδειξη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να νιώθεις ανασφάλεια αν έχεις παντρευτεί έναν εμφανίσιμο άνδρα. Ούτε φυσικά να θεωρείς δεδομένο τον λιγότερο εμφανίσιμο σύντροφό σου. Να θυμάσαι ότι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου είναι μοναδικός και η ψυχοσύνθεση του καθενός ένα ιδιαίτερο μωσαϊκο.

Παρόλα αυτά, αν είσαι σε φάση αναζήτησης ενός συντρόφου με τον οποίο θα ήθελες να μοιραστείς τη ζωή σου, καλό είναι να αποδεσμεύσεις το μυαλό σου και ιδιαίτερα τα μάτια σου από τυποποιημένες οπτικές προσδοκίες και να διαθέσεις τον χρόνο που χρειάζεται για να συλλέξεις πληροφορίες, να μελετήσεις τις λεπτομέρειες του χαρακτήρα και να ανακαλύψεις τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το όποιο περιτύλιγμα. Γιατί ξέρεις, είναι εκεί- πίσω από την όποια εμφάνιση – που κρύβεται το δυναμικό του άντρα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη. Να το θυμάσαι αυτό. 

Για τις γυναίκες είπαμε. Ξέρεις όμως τι πραγματικά προσέχουν οι άντρες στις γυναίκες;

Διάβασε ακόμα:

Τι Αποκαλύπτουν Τα Πτυχία Σου Για Τον Γάμο Σου

Ένας Γάμος, Τρία Διαζύγια!

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.