Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τι σε κάνει να είσαι χαρούμενος μετά στην άσκηση.
-Ποιο είναι το μυστικό της ευεξίας.


Η ευεξία και η φυσική κατάσταση αποτελούν ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ. Γιατί ποτέ δεν φτάνεις στον προορισμό σου. Γιατί όταν νομίζεις ότι έχεις φτάσει στον στόχο σου τότε ξεκινάει μία νέα πορεία.

Γιατί όσο καλή και αν είναι η φυσική σου κατάσταση, όσο και αν αθλείσαι, όσο γρήγορα κι αν τρέχεις, όσο σωστά και αν τρως, πάντα θα έχεις περιθώρια βελτίωσης. Πάντα θα μπορείς να γίνεις καλύτερος.

Η σχέση σου με την ευεξία θα πρέπει να είναι μακροχρόνια. Όχι εφήμερη. Είναι γεγονός ότι μία καλή φυσική κατάσταση σε βοηθάει να καταφέρεις περισσότερα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο χρόνος που αφιερώνεις στο μυαλό και στο σώμα σου, ο χρόνος που αφιερώνεις στην προσωπική σου ευεξία δρα ανταποδοτικά: όσο πιο πολύς είναι, τόσο πιο παραγωγικό σε κάνει.

Έχεις παρατηρήσει για παράδειγμα πως αμέσως μετά την άσκηση νιώθεις περισσότερο χαρούμενος και περισσότερο ικανός; Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που μειώνουν τα επίπεδα του στρες και καθαρίζουν το μυαλό σου, χαρίζοντάς σου διαύγεια.

Ακολουθώντας λοιπόν πιστά ένα πρόγραμμα ευεξίας, δημιουργείς μία καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σου, αυξάνεις τις δυνατότητές σου και γίνεσαι καλύτερος σε ό,τι κάνεις. Αποκτάς ενέργεια και ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες μίας ασθένειας.

Το σώμα είναι το μέσο για να ζήσεις τη ζωή σου. Γι’ αυτό μάθε να το αγαπάς και να το φροντίζεις. Και αυτό θα σε ανταμείψει.

Πόσο χρόνο όμως χρειάζεται να αφιερώνεις για το πετύχεις αυτό; Ακούγεται δύσκολο ιδιαίτερα όταν το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο. Κι όμως είναι πιο απλό από ότι μπορεί να φαντάζεσαι. Δεν χρειάζεται να περνάς ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο.

Μικρά βήματα στην καθημερινότητά σου αρκούν για να αλλάξουν και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου. Δοκίμασε για παράδειγμα, αντί να πάρεις το αυτοκίνητό σου ή ένα μέσο μεταφοράς, να πας κάπου με τα πόδια. Ή να χρησιμοποιήσεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Κάνε μικρές καθημερινές αλλαγές που όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην φυσική σου κατάσταση και την ευεξία σου.

Την ευεξία σου βέβαια δεν την εξασφαλίζει μόνο η φυσική σου κατάσταση. Η άθληση αποτελεί μέρος της, αλλά θα πρέπει αντίστοιχα να φροντίζεις τόσο μυαλό, όσο και τη διατροφή σου. Γιατί ό,τι καταναλώνεις αποτελεί καύσιμο για το σώμα σου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσέχεις υστερικά τη διατροφή σου ή να στερείσαι μικρές διατροφικές απολαύσεις. Η ισορροπία και το μέτρο είναι το μυστικό.

Η διασφάλιση της ευεξίας σου θα πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Και όσο μεγαλώνεις και διαπιστώνεις πως το σώμα σου παραμένει υγιές και κατ’ επέκταση και εσύ ο ίδιος, τόσο θα καταλαβαίνεις γιατί αυτό το ταξίδι δεν πρέπει να τελειώσει ποτέ. Να θυμάσαι ότι το σώμα είναι το μέσο. Το μέσο για να ζήσεις την ζωή σου. Γι’ αυτό μάθε να το αγαπάς και να το φροντίζεις. Και αυτό θα σε ανταμείψει.

Διάβασε ακόμα:

Φρόντισε Τον Εαυτό Σου Όπως Οι Ολυμπιονίκες Και Αύξησε Την Ευεξία Σου

Κάν’ Το Όπως Οι Κινέζοι Και Αύξησε Την Ευεξία Των Υπαλλήλων Σου 

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.