Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τα οφέλη της εναλλαγής ασκήσεων.
-Γιατί μια μέρα πρέπει να είναι αφιερωμένη στην ξεκούραση.


Ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να κάνεις συνεχώς τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά και να μάθεις γιατί η προσθήκη ποικιλίας ασκήσεων θα σε κάνει να γίνεις πιο γρήγορα η πιο υγιής, γυμνασμένη και ευτυχισμένη εκδοχή του εαυτού σου. Ξέρεις πολύ καλά ότι η συνέπεια είναι το κλειδί για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς όταν ασκείσαι. Είναι αλήθεια ότι όταν θέλεις να βελτιώσεις τα καθίσματα σου, κάνεις καθίσματα, όταν θέλεις να βελτιώσεις τον χρόνο στο πρωινό σου περπάτημα ή τρέξιμο, περπάτας και τρέχεις, όταν θέλεις να κάνεις περισσότερες κάμψεις, κάνεις περισσότερες επαναλήψεις. 

Η προσθήκη διαφορετικών ασκήσεων, όμως, στις προγραμματισμένες σου προπονήσεις της εβδομάδας θα δώσει ποικιλία κίνησης στο σώμα, το οποίο θα είναι συνέχεια σε εγρήγορση με σκοπό να μαθαίνει και να ανακαλύπτει αυτές τις κινήσεις. Κάθε νέα κίνηση είναι μία ευχάριστη πρόκληση για το σώμα και το μυαλό. 

Δεν θα βαρεθείς ποτέ. 

Για να σε πείσω, όμως, θα μοιραστώ μαζί σου τη δική μου φιλοσοφία για αυτόν τρόπο εκγύμνασης και για το πόσο καλή ιδέα είναι να τον ακολουθήσεις.

Τα οφέλη της προπόνησης με ποικιλία ασκήσεων 

Θα καταφέρεις να προκαλέσεις ακόμα και τον πιο μικρό μυ στο σώμα σου 

Διαλέγοντας διαφορετικές ασκήσεις και τρόπους εκγύμνασης μέσα στην εβδομάδα, κολύμβηση, aqua aerobic, pilates, ασκήσεις με το βάρος του σώματος, ισορροπία, κοιλιακούς, περπάτημα κ.α., θα  καταφέρεις να γυμνάσεις όχι μόνο τις μεγάλες μυικές σου ομάδες, αλλά ακόμα και τους πιο μικρούς μυς που αν ακολουθούσες συνέχεια τον ίδιο τρόπο γυμναστικής δεν θα προκαλούσες ποτέ. 

Θα κινηθείς σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικές κινήσεις 

Οι ώρες που περνάμε μπροστά από έναν υπολογιστή, αλλά και οι  κινήσεις που επαναλαμβάνουμε καθημερινά στη δουλειά άπειρες φορές έχεις νιώσει και εσύ ότι οδηγούν σε πόνους και προβλήματα με  τη στάση του σώματος; Ενώ αν περπατήσεις την Δευτέρα θα κινηθείς όρθια, αν κάνεις pilates την Τετάρτη θα κινηθείς ξαπλωμένη, μπρούμητα ή ανάσκελα, αν κολυμπήσεις την Παρασκευή το σώμα σου θα το στηρίζει το νερό. 

Θα μάθεις το σώμα σου καλύτερα 

Όταν προκαλείς το σώμα σου με μία νέα κίνηση κερδίζεις αυτοπεποίθηση. Εκτός όμως από αυτό, σου  φανερώνονται όλα όσα χρίζουν βελτίωσης, όπως ας πούμε η ευλυγισία. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι διαφορετικές κινήσεις θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις και να διορθώσεις τυχόν ανισορροπίες των μυών και ολόκληρου του σώματος.

Και να μην ξεχάσω κάτι τελευταίο, την ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ 

Το σώμα μας έχει ανάγκη από ηρεμία και χαλάρωση, οπότε μην παραλείψεις να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου μία μέρα αφιερωμένη στις διατάσεις, την κινητικότητα, την αναπνοή και τη χαλάρωση. 

Όποια προπόνηση και να έχεις στο πρόγραμμα πάντα να ακούς το σώμα σου. Αν έχεις προγραμματίσει ένα aqua aerobic, αλλά νιώθεις εξαντλημένη, κάνε την αλλαγή που χρειάζεσαι σε κάτι πιο χαλαρωτικό. 

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Άσκηση και διατροφή συμβάλλουν στην απώλεια βάρους;

Βαριέσαι το γυμναστήριο; 7 λόγοι για να ξεκινήσεις κολύμπι

Author(s)

  • Χριστίνα Βάντση

    Γυμνάστρια και δημιουργός του προγράμματος ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ

    Η Βάντση Χριστίνα είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα κολύμβηση και δημιουργός του προγράμματος ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ στην ιστοσελίδα  christinavantsi.gr. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται επαγγελματικά με τη γυμναστική και την άσκηση στο νερό τα τελευταία 10 χρόνια.