Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα ενθουσιασμού.
-Τι ρόλο παίζει το life coaching.


Φαντάσου μια εταιρεία με εργαζόμενους γεμάτους με ενθουσιασμό. Ποιος ηγέτης επιχειρήσεων δεν θα ήθελε να έχει εργαζόμενους πρόθυμους να εργαστούν; Έτοιμους να εφαρμόσουν την ενέργεια και τα ταλέντα τους για να αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις; Γεμάτους με πάθος ώστε να κάνουν τη διαφορά; Άραγε υπάρχει εργασιακό περιβάλλον όπου αυτό εφαρμόζεται σήμερα; Και όμως υπάρχει!

Πού ευδοκιμεί ο ενθουσιασμός;

Ο ενθουσιασμός βρίσκεται σε επιχειρήσεις που τον ενθαρρύνουν και τον ανταμείβουν ως βασική τους αξία.

Φυσικά, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι κάθε υπάλληλος θα είναι μέσα στην ενέργεια και τον ενθουσιασμό κάθε μέρα. Υπάρχουν στιγμές που εμφανίζονται μεγάλα εμπόδια και οι απογοητεύσεις μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τον πιο ενθουσιώδη υπάλληλο.

Αλλά για να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα γεμάτη με ενθουσιασμό, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την αναγνώρισή της, την ανάπτυξή της και φυσικά την ανταμοιβή της.

Πώς οι εταιρείες κάνουν τη διαφορά;

Ορισμένες εταιρείες, αντιλαμβάνονται απλώς τον ενθουσιασμό ως μία χρήσιμη δεξιότητα του εργαζόμενου. Άλλες φροντίζουν να περάσουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο τον ενθουσιασμό των εργαζομένων τους. Οι δεύτερες είναι αυτές που θεωρούν το ενθουσιασμό ως μια βασική αξία που μπορεί να τους διαφοροποιεί από τις άλλες εταιρείες κι ότι αποτελεί καύσιμο για τον εργαζόμενο, καθώς τον καθιστά ικανό μέσα από τη θετική του στάση και τη δράση να αντιμετωπίσει τα εμπόδια και να υπηρετήσει το όραμά τους. Πρόκειται συνήθως για εταιρίες που έχουν εισάγει το life coaching στην κουλτούρα τους και έχουν υιοθετήσει τις εξής πεποιθήσεις σχετικά με τον ενθουσιασμό:

-Είναι ένα επιχειρηματικό περιουσιακό στοιχείο που αποφέρει χρήματα, δύναμη και επιρροή.

-Μπορεί να βοηθήσει στην κατάκτηση των στόχων και να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλα τα εμπόδια.

-Είναι μεταδοτικός. Επομένως μπορεί να το μεταφέρει κάποιος με τη στάση και τον τρόπο του και στους άλλους επηρεάζοντας μια ολόκληρη ομάδα. 

-Αυξάνει την παραγωγικότητα και ενισχύει τη χαρά, την ευεξία και ικανοποίηση των εργαζομένων.

Σκεφτείτε το λοιπόν

Με βάση επομένως το παραπάνω το σίγουρο είναι ένα. Εσείς τι πιστεύετε; Πώς ορίζετε την αξία του ενθουσιασμού ανάλογα με τη θέση σας; Είναι ο ενθουσιασμός η αξία που θα μπορούσε να απογειώσει ή να ενδυναμώσει την εταιρία σας; Είναι το ποιοτικό χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να ενισχύσει το εργασιακό σας προφίλ φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα στην εργασία σας; Σε κάθε περίπτωση αξίζει να λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντα δεδομένα που αφορούν μια αλλαγή στάσης προς την αυτή την κατεύθυνση.

Αρχική δημοσίευση στο www.sensory-explorer.com

Διάβασε ακόμα:

4 Κανόνες Για Να Μην Στέλνεις Αγχωτικά Emails

Πώς Να Απαντήσεις Σε 5 Ερωτήσεις «Παγίδα» Σε Μία Συνέντευξη Εργασίας

Author(s)

  • Ελένη Παπαδάκη

    Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

    Η Ελένη Παπαδάκη είναι σύμβουλος σταδιοδρομίας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching & Mentoring Ελλάδος-HCCMA. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεων. Μέσα από τις σπουδές της στο Life Coaching και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, στόχος της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τη δύναμη να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.