Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Αν τελικά το τσάι και ο καφές συμβάλλουν στην ενυδάτωση.
-Πόσο νερό πρέπει να πίνεις.


Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η καλύτερη στιγμή να υιοθετήσουμε τη συνήθεια να πίνουμε περισσότερο νερό. Συχνά με ρωτούν πώς παραμένω υγιής, ενώ εργάζομαι στο χώρου του κρασιού, που περιλαμβάνει εκτενείς δοκιμές, μεγάλα γεύματα και πολλά ταξίδια (όταν όλα είναι καλά). Δεν είναι εύκολο, οπότε φροντίζω να γυμνάζομαι σχεδόν κάθε μέρα, να κοιμάμαι αρκετά και να πίνω πολύ νερό.

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε μία διαρκή κατάσταση αφυδάτωσης. Πίνοντας περισσότερο νερό, αποκομίζεις εξαιρετικά οφέλη για την υγεία σου, από την απομάκρυνση των τοξινών μέχρι την ενίσχυση του καθαρού δέρματος. Ίσως θυμάσαι την παραδοσιακή συμβουλή ότι πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό τη μέρα. Σήμερα, πολλοί ειδικοί στην ευεξία συστήνουν να πίνεις ποσότητα νερού που ισοδυναμεί με το μισό σου βάρος. Όταν το σκεφτείς, μοιάζει πάρα πολύ, γιατί τείνουμε να νομίζουμε ότι πίνουμε περισσότερο νερό από όσο πίνουμε στην πραγματικότητα. 

Όταν νιώσεις ότι διψάς, ήδη είσαι λίγο αφυδατωμένος. Κι αν κάνεις μια έντονη ζωή, ίσως χρειάζεται να αυξήσεις την ποσότητα νερού, ακόμα περισσότερο. Γυμνάζεσαι πολύ; Πρέπει να αποκαταστήσεις το νερό που χάνεις. 

Τι ισχύει για το τσάι, τον καφέ και το κρασί; Αυτά βοηθούν ή βλάπτουν το επίπεδο ενυδάτωσής σου; Οι απόψεις ποικίλλουν. Ωστόσο, όλα αυτά τα ροφήματα είναι διουρητικά, με αποτέλεσμα να χάνουμε υγρά. Και το αλκοόλ είναι το χειρότερο. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να πίνεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Το κρασί είναι το δικό μου αγαπημένο και το κόλπο που κάνω είναι να πίνω ένα ποτήρι νερό, για κάθε ποτήρι κρασί. Αυτό με βοηθάει να μην ζαλιστώ, επίσης! 

Αν θέλεις λοιπόν να τα πας καλά, ξεκίνα τη μέρα σου πίνοντας νερό. Στην Ιαπωνία, είναι δημοφιλές να πίνουν 4 με 5 ποτήρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου, όταν ξυπνούν και πριν πλύνουν τα δόντια τους. Το ζεστό νερό με λεμόνι έχει γίνει τάση στις ΗΠΑ, αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις με τα οξέα. 

Προσωπικά έχω ένα μπουκάλι με νερό στο γραφείο μου, ένα στο αυτοκίνητό και ένα δίπλα στο κρεβάτι μου. Αν το νερό είναι κοντά σου, είναι πιο πιθανό να το καταναλώσεις. Αγόρασε ένα μπουκάλι που σε κάνει χαρούμενο. Τώρα είναι μια καλή στιγμή να ξεκινήσεις μια νέα συνήθεια και η ενυδάτωση είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσεις την υγεία σου.

Διάβασε ακόμα:

20 φυσικά παυσίπονα στην κουζίνα μας

Δίαιτα DASH. Όπλο κατά της υπέρτασης

Author(s)

  • Ann Colgin

    Ιδιοκτήτρια οινοποιείου

    Η Ann Colgin είναι ιδρύτρια και ιδοκτήτρια οινοποιείου στην κοιλάδα της Νάπας.