Ξέρεις ότι η Θρόμβωση προκαλεί περισσότερους θανάτους από το AIDS, τον καρκίνο και τα τροχαία ατυχήματα μαζί;  Το πιθανότερο είναι πως δεν το γνωρίζεις. Το ποσοστό, εξάλλου, εκείνων που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τους κινδύνους μιας θρόμβωσης, όπως αποδεικνύεται είναι μεγάλο. 

Πρόκειται για μία ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας πέντε φορές μεγαλύτερο από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις. Αποτελεί τόσο την κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας στον Δυτικό κόσμο όσο και τη δεύτερη αιτία θανάτου στους ογκολογικούς ασθενείς μετά από την κύρια νόσο τους.

Ακριβώς όμως επειδή έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει κενό ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους της νόσου η LEO Pharma Hellas, μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Θρόμβωσης, δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής ενημέρωσης αναφορικά στη Θρόμβωση που ονομάζεται «Gate of Thrombs Live».

Μια νέα τηλεφωνική γραμμή που μπορεί να σώσει ζωές

Το «Gate of Thrombs Live» είναι μια νέα πύλη ενημέρωσης για μια ύπουλη, σιωπηλή και αιφνίδια επικίνδυνη νόσο. 

Αποτελεί μία ‘’ειδική’’ τηλεφωνική γραμμή, η οποία με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει το πρόγραμμα, θα παρέχει σε ασθενείς με θρόμβωση, στους ανθρώπους που τους φροντίζουν, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον που θα μπορούσε να έχει κάποια απορία σχετική με τη συγκεκριμένη νόσο, τη δυνατότητα να λαμβάνει πληροφόρηση και συμβουλές γύρω από την ασθένεια. Οι πληροφορίες και οι συμβουλές παρέχονται βάσει αλγορίθμου που έχει δημιουργηθεί από επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, είτε με τη συμβουλή ειδικών.

Με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Με σεβασμό στην ασφάλεια και τη σωστή διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν τους ασθενείς, εφαρμόζονται τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, μέσω της εταιρίας APC – εξειδικευμένη σε ‘’patient support programmes’’ – η οποία έχει επιλεγεί για αυτό το έργο και η οποία διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Για την προστασία τόσο των ασθενών όσο και των επιστημόνων υγείας, ζητείται από τον καλούντα να παραμένει ανώνυμος, η κλήση ηχογραφείται, ενώ οι υπηρεσίες είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και δε αντικαθιστούν την απόφαση του θεράποντος ιατρού για την πορεία του ασθενούς. Ο κάθε ασθενής παραπέμπεται στον εκάστοτε θεράποντα ιατρό του για την εξατομικευμένη προσέγγιση της θεραπείας.

Η γραμμή απαντά στο νούμερο 210 2240000 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 20:00.

Το πρόγραμμα “Gate of Thrombs Live” τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, και το Ίδρυμα Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.