Κάθε ημέρα έχεις 86.400 δευτερόλεπτα και μέσα σε αυτά πρέπει να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Είναι αρκετός χρόνος, δεν νομίζεις; Έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις αυτό που θέλεις, ακόμα και αν αυτό διαρκέσει ελάχιστα δευτερόλεπτα. Έχεις μία ευκαιρία. Και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορείς να ζητήσεις. Γι’ αυτό, αντί να σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο σου σε πράγματα που δεν έχουν νόημα, αξιοποίησέ τον και μην αφήνεις καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

“Το να είμαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος δεν έχει σημασία για εμένα. Αυτό που έχει σημασία είναι πριν κοιμηθώ κάθε ημέρα να ξέρω ότι έχω κάνει κάτι καλό. Αυτό έχει σημασία για εμένα” – Steve Jobs

Το να αναζητήσεις το νόημα της ζωής σου δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις καταναγκαστικά ή κάποιες συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Είναι ένα ταξίδι που απαιτεί διαρκή επανάληψη και συνεχή προσπάθεια. Πρέπει να μάθεις να είσαι παρών, να προσπαθείς να ξεχωρίζεις και να έχεις μία ζωή γεμάτη νόημα.

Ίσως δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα τι είναι σημαντικό για εσένα. Γιατί δεν έχεις αφιερώσει χρόνο να σκεφτείς βαθιά μέσα σου τι θέλεις να κάνεις και τι έχει πραγματικά σημασία για εσένα είτε στην προσωπική σου ζωή είτε στην επαγγελματική. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει άσκοπα. Φτιάξε την ζωή που θέλεις. Η επιλογή είναι δική σου.

Η επιλογή είναι δική σου

Έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις την ζωή που θέλεις. Το θέμα είναι να το συνειδητοποιήσεις και να αναζητήσεις το νόημα της ζωής σου. Δηλαδή τις αξίες, τους στόχους, την επιτυχία και την ευτυχία. Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και απαιτεί πολύ χρόνο και πολλή προσπάθεια. Γιατί πρέπει να νικήσεις τους φόβους, τα συναισθήματα σου, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την αναποφασιστικότητα που σε διακατέχουν και να ζήσεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί.

Κάποιες φορές δεν αρκεί μόνο η σκληρή δουλειά. Χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός για να αγγίξεις έναν από τους στόχους σου, να ωριμάσεις και να εξελιχθείς.

Τι μπορείς να κάνεις

Βρες το σκοπό της ζωής σου. Άρχισε με απλά βήματα. Ξέχνα για λίγο το κινητό σου και μην άρχισε από σήμερα να μην ασχολείσαι με πράγματα που καταναλώνουν την ενέργειά σου. Ασχολήσου με ότι έχει πραγματικά σημασία για εσένα. Την οικογένεια, την δουλειά σου, τα όνειρά σου. Όλα αυτά πρέπει να τα βάζεις πάνω από όλα.

Μην ασχολείσαι με ότι σε κάνει πρόσκαιρα χαρούμενο. Βρες αυτό που θα σε κάνει χαρούμενο και θα σε γεμίσει. Βρες το νόημα της ζωής σου και ζήσε όσο καλύτερα μπορείς. Όπως εσύ θέλεις.

Διάβασε ακόμα:

4 Τρόποι Για Να Βρεις Τον Σκοπό Της Ζωής Σου

Ikigai: Το Ιαπωνικό Μυστικό Για Να Έχεις Μία Ζωή Με Νόημα

Author(s)

  • Christopher D. Connors

    σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

    Ο Christopher D. Connors είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και συντάκτης του medium.com.