Η La Roche-Posay, αφιερώνει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το μήνα Οκτώβριο στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο, με σύνθημα το “Feel Better, Live Better“. Όταν ο ασθενής νιώθει καλά ζει καλύτερα, για αυτό και η La Roche-posay αφιερώνει αυτόν το μήνα στο δικαίωμα των γυναικών με καρκίνο να έχουν αυτοπεποίθηση.

Περισσότερη αυτοπεποίθηση σημαίνει καλύτερη ψυχολογία για τις γυναίκες με καρκίνο.

Αποστολή της La Roche-Posay είναι να αλλάζει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος και ειδικά των ασθενών με καρκίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός των προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας αναπτύσσει δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της αυτοπεποίθησης των ασθενών. Η αυτοπεποίθηση είναι βασική προϋπόθεση των γυναικών με καρκίνο, μιας και περισσότερη αυτοπεποίθηση σημαίνει καλύτερη ψυχολογία, δηλαδή μια καλύτερη ποιότητα ζωής.


H La Roche-posay γνωρίζει πολύ καλά ότι η αυτοπεποίθηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ασθενών με καρκίνο. Για τον λόγο αυτό δημιούργησε σε συνεργασία με ασθενείς το νέο βερνίκι Toleriane, ένα σύμβολο αυτοπεποίθησης

Αναζήτησέ το στα φαρμακεία, φόρεσέ το και διάδωσε και εσύ το μήνυμα:

#FeelBetterLiveBetter. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να νιώθει καλά, να ζει καλά.

Η La Roche-Posay σύμμαχος των ασθενών με καρκίνο

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια της La Roche-Posay, εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν έμπρακτα τη μάχη των ασθενών με τον καρκίνο, προσφέροντας ειδικά σχεδιασμένες δερματολογικές λύσεις που μειώνουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες και ανακουφίζουν το δέρμα και προγράμματα υποστήριξης και αποκατάστασης ογκολογικών ασθενών, στο Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay, στη Γαλλία.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα είναι πολύ συχνές για τους ασθενείς με καρκίνο. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το δέρμα σε όλο το σώμα υφίσταται αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες» και εξαρτώνται από τον τύπο της θεραπείας που προσφέρεται στον ασθενή με καρκίνο. Δεν παρουσιάζονται σε συστηματική βάση, καθώς κάθε άτομο εμφανίζει μια συγκεκριμένη αντίδραση. Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι αναστρέψιμες μετά τη λήξη της θεραπείας. Αυτές οι αλλαγές στο σώμα μπορούν να εξισορροπηθούν και να ανακουφιστούν με την κατάλληλη δερμοκαλλυντική φροντίδα.

Η ομάδα εργασίας European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και έχει προβεί σε συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα.

Παράλληλα, κάθε δέρμα, ακόμα και το πιο ευαίσθητο, έχει δικαίωμα σε μια ολοκληρωμένη Make up beauty ρουτίνα. Η La Roche-Posay με τα προϊόντα της, δεσμεύεται για μακιγιάζ με φυσικό αποτέλεσμα, ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο δέρμα που ικανοποιεί τις ανάγκες των γυναικών παρέχοντας ταυτόχρονα απόλυτη ασφάλεια.

Φέτος, η ενέργεια υποστηρίζεται επικοινωνιακά με την ενεργή συμμετοχή της Ελληνίδας φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. Η ίδια εμπνεύστηκε από το χρώμα του βερνικιού και αφιέρωσε μια φωτογραφία της για τη δημιουργία ενός αξεσουάρ για τα μαλλιά με το λογότυπο της ενέργειας.

Συνεργασία σταθμός με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ

Από τις αρχές του 2019 η La Roche-Posay ενισχύει το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ με μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, στο δέρμα.

Το πρόγραμμα υποστήριξης περιλαμβάνει:

  1. Δερματολογικές Εσπερίδες ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού & συγγενών.
  2. Δράσεις ενημέρωσης φροντίδας και ομορφιάς (περιποίηση και make-up) για τους ασθενείς.
  3. Διάθεση προϊόντων & ενημερωτικού υλικού σε ασθενείς σε ογκολογικά νοσοκομεία.

Διάβασε ακόμα:

Εξασφάλισε την καλύτερη φροντίδα για το δέρμα σου

ΔείξτεΕμάς: Η εικόνα μας είναι μοναδική, όπως και η ιστορία μας!

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.