Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς η ανακαίνιση μπορεί να αποτελεί άσκηση.
-Ποια παιχνίδια οδηγούν σε απώλεια θερμίδων.


Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και οι κάθε είδους ασχολίες πολλές φορές δε μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε ένα πλάνο σωστής διατροφής και τακτικής σωματικής άσκησης. Στην καθημερινότητά μας, όμως, κρύβονται ορισμένες δραστηριότητες που δεν υπολογίζουμε ότι μας κάνουν να καίμε αρκετές θερμίδες. Στον αντίποδα της καθιστικής ζωής σου προτείνουμε λοιπόν εύκολους τρόπους που εξασφαλίζουν περισσότερη κίνηση στη ζωή σου, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα της ευεξίας σου. Η λίστα με τις δραστηριότητες, που μπορούν να αποτελέσουν μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας μας, μεταξύ άλλων συμβάλλει και στην αποβολή μέχρι και 200 θερμίδων. 

Κηπουρική: Κλαδεύοντας τα φυτά και τα δέντρα στον κήπο σου στο σπίτι ή στο εξοχικό σου μέσα σε 40 λεπτά θα αποχαιρετήσεις περίπου 200 θερμίδες. Ταυτόχρονα η επαφή με το πράσινο επιδρά ως βελτιωτικό στη διάθεσή σου.

Ψώνια: Κάθε φορά που πας στο σούπερ μάρκετ από την ώρα που σπρώχνεις το καρότσι σου μέχρι να επιστρέψεις στο σπίτι, να ανέβεις τις σκάλες και να τακτοποιήσεις τα πράγματα, καις συνολικά γύρω στις 200 θερμίδες. 

Αλλαγή στη διάταξη επίπλων εσωτερικού χώρου: Μετακινώντας τα έπιπλα και τα αντικείμενα που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο σε μόλις μισή ώρα είναι δυνατή η καύση 200 θερμίδων. Ταυτόχρονα η αλλαγή διάταξης θα έχει ανανεώσει τη διάθεσή σου, καθώς σπάει την οπτική ρουτίνα που έχει συνηθίσει ο εγκέφαλός σου. 

Τραγούδι: Για κάθε 1,5 ώρα που τραγουδάς όσο κάνεις δουλειές ή ακόμη και στο μπάνιο μπορείς να κάψεις μέχρι και 200 θερμίδες.

Μασάζ στο σύντροφό σου: Με 40 λεπτά έντονων κινήσεων θα έχεις αποβάλει 200 θερμίδες, βοηθώντας το σύντροφό σου να χαλαρώσει.

Βάψιμο ενός τοίχου: Μπορείς να δώσεις μια νέα πινελιά στο ντεκόρ του σπιτιού σου ανανεώνοντας το χρώμα στους τοίχους ή έστω σε έναν μόνο από αυτούς. Ανά μία ώρα βαψίματος θα κάψεις λίγες παραπάνω από 200 θερμίδες. Ταυτόχρονα νιώθεις ότι κάνεις κάτι δημιουργικό.

Επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων: Για κάθε 2 ώρες που παίζεις επιτραπέζια παιχνίδια όχι μόνο γίνεσαι εξυπνότερος, αλλά καις και λίγο παραπάνω από 200 θερμίδες.

Μπάρμπεκιου: Η όλη προετοιμασία της διοργάνωσης ενός μπάρμπεκιου με καλεσμένους φίλους μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις μέχρι και 200 θερμίδες και να απολαύσεις μετά τα εδέσματα χωρίς τύψεις.

Παιχνίδι στόχου με βελάκια: Η συγκέντρωση που απαιτεί το παιχνίδι και το γέλιο που προκαλεί θα σε βοηθήσει να κάψεις λίγο παρακάτω από 200 θερμίδες σε 1 μόλις ώρα. Απόλαυσέ το λοιπόν. 

Παντομίμα: Αντί για κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι μπορείς να παίξεις με την παρέα σου παντομίμα. Για κάθε 1,5 ώρα διασκέδασης, θα κάψεις περίπου 200 θερμίδες.

Ερωτική πράξη: Η ερωτική επαφή είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να κάψεις θερμίδες αφού μέσα σε περίπου μια ώρα μπορεί να χάσεις μέχρι και 200. Ταυτόχρονα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τονώσεις την ευεξία σου και να κρατάς δυνατή τη σχέση σου. Μην την υποτιμάς επομένως. 

Διάβασε ακόμα:

6 Τρόποι Να Αξιοποιήσεις Την Προπόνησή Σου Στο Έπακρο

Γιατί Κάθε Λεπτό Άσκησης Μετράει

Author(s)

  • Γιάννης Μπιτζούνης

    Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

    Ο Γιάννης Μπιτζούνης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη ειδική φυσική αγωγή και θεραπευτική γυμναστική. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Άσκηση και Υγεία του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος και Συντονιστής σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.